Amaya Garmendia, Bart Janssen en Rafik Ben Saad naar Inter Actus

03 april 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Inter Actus, heeft drie nieuwe adviseurs aan zich weten te binden: Amaya Garmendia, Bart Janssen en Rafik Ben Saad. Met de versterking van het team kan Inter Actus naar eigen zeggen een breder dienstenpakket aanbieden en is het nog beter in staat om opdrachtgevers te helpen met het verbeteren van hun resultaten.

Amaya Garmendia maakt sinds februari als Register Valuator en Corporate Finance Consultant deel uit van het team van Inter Actus, een advies- en interimbureau uit Waalwijk, dat al meer dan 25 jaar bestaat en met de recente aanwinsten bestaat uit twaalf adviseurs.

Sinds vorig jaar maart is Garmendia Register Valuator en lid van het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV). Ze heeft ruime ervaring in bedrijfswaarderingen, waardebepaling, waardecreatie en waardeverhoging, bijvoorbeeld ten behoeve van (internationale) fusies en overnames. Gedurende haar loopbaan heeft ze als Business Valuator en Corporate Finance Consultant diverse organisaties geholpen bij het optimaliseren van het werkkapitaal en het genereren van meer liquiditeit. Garmendia behaalde een Master in Financial Management, een Master in Finance en een Master in Business Valuation. In haar nieuwe rol houdt ze zich bezig met het opstellen en analyseren van businessplannen en het uitvoeren van risico- en scenarioanalyses. Verder adviseert zij ondernemers bij investerings- en financieringsvraagstukken. Daarbij heeft ze veelal een adviserende rol richting advocaten en banken.

Amaya Garmendia, Bart Janssen en Rafik Ben Saad - Inter ActusBart Janssen is een professional met ruime ervaring op het gebied van crisismanagement, strategische advisering, investerings- en financieringstrajecten en overnamebegeleiding. Sinds vorige maand heeft Janssen zich aangesloten bij Inter Actus en vanuit zijn nieuwe rol helpt hij bedrijven met het verbeteren van hun (financiële) prestaties.

Vijftien jaar lang werkte Janssen als directeur Bedrijfsmanagement bij diverse lokale Rabobanken. Als financieringsdeskundige was hij betrokken bij diverse Bijzonder Beheer-dossiers. Daarnaast verrichtte hij interim-managementwerkzaamheden en was hij nauw betrokken bij reorganisaties. Het opstellen en analyseren van ondernemingsplannen, verbeteren van stuurinformatie, turn-around begeleiding en het begeleiden van startups behoren tot zijn kerncompetenties. Inter Actus over de toegevoegde waarde van Janssen: “Dankzij zijn ervaring op het gebied van finance en risk kan Bart veel waarde toevoegen in de professionalisering van de financiële functie en het oplossen van complexe problemen. Daarnaast is hij een echte ‘verbinder’.” Janssen’s academische achtergrond ligt in accountancy, ook behaalde hij een MBA aan Nyenrode.

Rafik Ben Saad werkt sinds 1 maart voor Inter Actus. In zijn nieuwe rol helpt hij organisaties om verbeterpotentieel inzichtelijk te maken, maar begeleidt ondernemers en medewerkers ook tot op de werkvloer om dit potentieel om te zetten in duurzaam betere prestaties. Verder is hij gespecialiseerd in het analyseren en benchmarken van bedrijfs- en afdelingsresultaten en de implementatie van informatiesystemen.

De kersverse Managing Consultant is jarenlang actief geweest binnen de automotive branche. Ben Saad werkte als consultant, projectmanager en dealer development&sales-manager bij Mazda Motor Nederland, W&D consultants, Innovam en M. de Koning Autobedrijven. Inter Actus: “Rafik heeft hierdoor een brede kijk op bedrijfskundige, commerciële en financiële vraagstukken. Zijn aanpak is praktijkgericht, no-nonsense en hands-on: wat willen we bereiken en hoe gaan we daar komen? Daarnaast leert hij mensen om persoonlijk effectiever te worden, zodat zij betere resultaten kunnen behalen.”