Douwe Stellingwerff start als Consultant bij Cataly Partners

24 februari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Douwe Stellingwerff heeft zich aangesloten bij consultancybureau Cataly Partners. Stellingwerff is gestart als Consultant, een rol waarin hij partners en projecten van het bureau zal ondersteunen met bedrijfsanalyses, project management en advisering.

Per 1 februari besloot Douwe Stellingwerff de overstap te maken naar Cataly Partners om zich verder te kunnen ontwikkelen in consultancy. Cataly, opgericht in 2003, is een adviesbureau dat consultancy verleent en interim opdrachten vervult, en is gespecialiseerd in de sectoren olie en gas, energie, industrie, infrastructuur en havenontwikkeling. De dienstverlening van het bureau bestaat uit vier pijlers: Management Consultancy, Project Management Services, HSE & Process Safety en M&A services. Tot de kring van opdrachtgevers behoren partijen zoals ECT, Gasunie, BP, Total, Sanquin, Gate Terminal, Danone/Nutricia, Odfjell en Vermilion.

In zijn nieuwe rol zal Stellingwerff zich richten op werkzaamheden op het snijvlak van management en consultancy. Hij zal vooral worden ingezet op consultancy opdrachten bij grote ondernemingen en multinationals. Met de aanstelling van Stellingwerff telt het team van Cataly Partners een team van circa 20 consultants en interim professionals, onder de leiding van twee partners, Rob Gores en Ben van Steijn.

In reactie op de benoeming van de nieuwe consultant zegt Gores: “We werken multi-disciplinair voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering, projectbeheersing, risk management en due diligence. Met het oog op de investeringen in infrastructuur, zoals tunnels, ondergrondse gasopslag, transportleidingen en havenontwikkeling, is Douwe met zijn bouwkundige achtergrond een aanwinst in ons team.”

Douwe Stellingwerff - Cataly Partners

De partner laat verder weten dat het bureau zich in de komende maanden verder gaat uitbreiden. Het advieskantoor versterkte zich onlangs al met accountmanager Robbert van Steijn voor de interim-activiteiten en Mattijn Schutte voor projectconsultancy.

Over Douwe Stellingwerff

Na te zijn afgestudeerd als Structural Design Engineer aan de Technische Universiteit Eindhoven, sloot Stellingwerff zich begin 2015 aan bij Bayards, een van de grootste aluminium constructiebedrijven ter wereld. Bij het bedrijf uit Nieuw Lekkerland deed hij ervaring op als constructeur van aluminiumconstructies voor de on- en offshore industrie.

Gedurende zijn studie heeft Stellingwerff reeds ervaring opgedaan binnen de bouw- en technische sector – zo werkte hij zo’n drieënhalf jaar voor Bouwkundig Advies- en Ontwerpbureau Jan Juffer Jr. in Eindhoven en bij Ibis Power, waar hij onderzoek deed naar de mechanische eigenschappen van een composiet lamel bedoeld voor het Integrated Roof Wind Energy System (IRWES)*.

* Het ‘Integrated Roof Wind Energy System’ (IRWES) is een nieuwe innovatieve manier voor het opwekken van windenergie.