Studenten creëren strategie hongerbestrijding voor World Food Programme

25 januari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Van 7-12 mei vindt de jaarlijkse WFP Business Course plaats, een initiatief van The Boston Consulting Group (BCG) en het World Food Programma (WFP). Een groep academische studenten reist af naar Italië waar ze samen gaan werken aan het verbeteren van WFP projecten op het snijvlak van distributiestrategieën en plannen voor alternatieve financiering. Voor de deelnemers een uitgelezen mogelijkheid om BCG te leren kennen, hun probleemoplossende vaardigheden te versterken en zich verder persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

Ieder jaar organiseren strategie advieskantoor The Boston Consulting Group (BCG) en het World Food Programma (WFP), onderdeel van de Verenigde Naties, een business course voor studenten. Ook dit jaar mogen 25 ambitieuze jonge talenten zich weer gaan opmaken voor een uitdagende week, waarin ze de kans krijgen om gezamenlijk bij te dragen aan de missie van het Wereldvoedselprogramma: de strijd tegen honger.

Een voormalig deelnemer aan de World Food Programma business course, en momenteel werkzaam als associate bij BCG, vertelt over haar ervaringen: “Wat een geweldige week was het! Niet verrassend, wanneer je 27 studenten in een prachtig kasteel aan de rand van Rome samenbrengt en ze laat bijdragen aan de strategie van het World Food Programma.” Met het oog op het inhoudelijke programma geeft zij aan: “Tijdens de week mochten we werken aan een case voor het World Food Programma, die werd afgewisseld met trainingen, persoonlijke ontwikkeling en sociale activiteiten. We kregen echt een goed beeld over de manier van werken bij BCG en leerden hoe we een case kunnen oplossen. Tijdens de trainingssessies doe je nuttige inzichten op, waar je ook in het dagelijkse leven wat aan hebt. Het beeld dat ik graag in strategy consulting wilde werken werd daardoor meer dan bevestigd.”

The Boston Consulting Group organiseert World Food Programme business course in Rome

Volgens de associate zijn vooral de persoonlijke ontwikkelingssessies en de sociale activiteiten het meest waardevol geweest en vormden de doorslag om later bij BCG aan de slag te gaan. Zij voegt toe: “Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk onderwerp voor mij. Ik was dan ook verheugd om te ontdekken dat de sessies tijdens de business course in overeenstemming waren met de ‘daadwerkelijke’ werkzaamheden bij BCG.” Zij besluit: “De WFP business course vormde een uitstekende gelegenheid om de professionals die werken bij BCG persoonlijk te leren kennen. Ik heb genoten van de uitstekende sfeer en dat is ook de reden waarom ik besloot te solliciteren bij BCG. Ik was zeer verheugd om uiteindelijk een aanbod te krijgen en werk er inmiddels met veel plezier.”

WFP Business course 2017

Terug naar de editie van dit jaar. Na een briefing in het kantoor in Amsterdam zal een selecte groep studenten afreizen naar Italië, waar ze hun intrek zullen nemen in een landhuis in de buurt van Rome. Gedurende de week bezoeken de deelnemers het hoofdkwartier van het WFP en volgen een introductie alvorens zij met hun team aan de slag mogen. Na vier drukke dagen zullen de studenten vervolgens hun bevindingen aan de bestuursraad van het WFP presenteren. Gedurende de business course worden de deelnemers bijgestaan door ervaren consultants van BCG die de studenten zullen coachen en laten werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. 

Selectie en aanmelding

Slechts 25 studenten kunnen deelnemen aan de Nederlandstalige business course. Na een evaluatie van de ontvangen sollicitaties ontvangen kandidaten mogelijk een uitnodiging voor de gespreksrondes, die plaatsvinden op 2, 3, 9 en 10 maart op het BCG kantoor in Amsterdam. Geïnteresseerden die in aanmerking willen komen voor deelname aan de business course kunnen hun sollicitatie uploaden (CV, cijferlijsten van zowel het voortgezet onderwijs als de gevolgde Bachelor en eventuele Master opleiding). De inschrijving voor de WFP Business Course loopt nog tot en met 5 februari.