Michael Kappen als Project Consultant aan de slag bij RGP

10 januari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RGP heeft haar adviesteam versterkt met Michael Kappen. In de rol van Project Consultant gaat Kappen verschillende projectmanagement en PMO functies bekleden bij de klanten van het Utrechtse adviesbureau.

Michael Kappen begon zijn carrière bij De Belastingdienst als medewerker bij de Inkomstenbelasting en even later ook Toeslagen. Zijn volgende werkgever was Indenty, een zoekmachine marketing specialist gevestigd in Enschede, waar hij zich bezighield met sales, accountmanagement en het opzetten/uitbouwen van partnerships. In de zomer van 2014 maakte Kappen de overstap naar ABN Amro, waar hij aan de slag ging binnen de afdeling Financial Restructuring & Recovery – een afdeling die toeziet op ABN’s ondernemingen/leningen die onder bijzonder beheer staan. Kappen, die in het bezit is van een Master of Science in Finance behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam, was vooral betrokken bij het verwerken van alle krediet-technische zaken, het opleiden en assisteren van een nieuwe medewerker en het automatiseren van specifieke templates. 

Na bijna 2,5 jaar bij de grootbank, in zijn laatste rol als Assistent Restructurer, besloot Kappen onlangs om de overstap te maken naar de adviesbranche. Bij RGP (het voormalige Resources Global Professionals), een adviesbureau met meer dan 3.300 professionals in 20+ landen wereldwijd, is hij aangesteld als Project Consultant. Om meer te weten over zijn start bij het bureau stelde Consultancy.nl vier vragen aan de kersverse RGP consultant:

Hoe ben je bij RGP terechtgekomen? En wat was de motivatie om voor het bureau te kiezen?
Via LinkedIn ben ik in contact gekomen met RGP. Ik was op zoek naar een consultancybureau waar ik snel kennis en ervaring op kan doen in een flexibele werkomgeving. Hierbij vind ik het belangrijk dat er goede doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van je behoeftes en kunde, waardoor het een soort persoonlijk ontwikkelplan wordt. Daarnaast vind ik een goede werksfeer, open bedrijfscultuur en een persoonlijke aanpak belangrijk. Deze aspecten zijn allen duidelijk aanwezig binnen RGP.

Michael Kappen - RGP

Je loopt al meer dan een maand mee bij RGP. Wat is je opgevallen aan de mensen en de cultuur van het bureau?
Iedereen is bereid tijd vrij te maken om kennis te maken en inhoudelijke informatie te verstrekken omtrent RGP en de verschillende projecten zowel op inhoudelijk vlak als de praktische kant. Het voelt daardoor meteen vertrouwd en ik schroom daardoor niet om met vragen op iemand af te stappen. Dit alles is ideaal om je snel thuis te voelen in een project en de organisatie.

Je bent inmiddels met een consultancyopdracht bezig. Kun je iets meer vertellen over het project en jouw rol daarin?
Momenteel ben ik werkzaam als Business Control support bij een zorgverzekeraar. Hier ben ik in feite verantwoordelijk voor de bestandsaanlevering omtrent het risicovereveningsproces. Dit proces is in het leven geroepen aangezien elke verzekeraar een acceptatieplicht heeft waardoor de schadelast niet evenredig over alle verzekeraars verdeeld is. Vanuit de toezichthouders zijn er specifieke eisen omtrent de aanlevering gesteld, tevens wijzigen de beleidsregels regelmatig. 

Tot slot, projectmanagement is een van de kerncompetenties van RGP. Welke trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden krijgen je de komende periode voorgeschoteld?
Momenteel ben ik bezig met een Lean Six Sigma (green belt) opleiding. Vanuit hier krijgt het begrip projectmanagement meer handvatten en is het Lean, wat toch steeds meer gevraagd wordt, maken van een project steeds eenvoudiger naarmate je het vaker hebt toegepast. Op deze manier is het ‘project denken’ een stuk eenvoudiger. Tevens heeft deze denkwijze invloed op alle activiteiten aangezien het gestimuleerd wordt om te denken in het probleem achter het probleem, en niet direct in oplossingen.