Booz Allen neemt Aquilent over en versterkt technologie consultancytak

06 januari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Booz Allen Hamilton heeft voor een bedrag van $250 miljoen Aquilent overgenomen. De overname van de Amerikaanse informatie technologie dienstverlener zorgt voor een aanzienlijke capaciteitsuitbreiding van de technologie consultancytak van Booz Allen Hamilton.

Aquilent is een Information Technology en Services bedrijf dat Digital Services, DevOps, Agile en Cloud Services levert aan de Amerikaanse overheid. Het bedrijf, dat in 1979 werd opgericht en met zijn hoofdkantoor is gevestigd in Laurel, Maryland, heeft rond de 350 professionals in dienst, die exclusief diensten leveren aan US Departments en andere onderdelen van de federale overheid.

Onlangs is bekendgemaakt dat Aquilent is overgenomen door Booz Allen Hamilton, een groot Amerikaans strategy en technologie consultancybureau dat zich richt op de industrie en overheidssectoren. Voor het consultancybureau levert de overname verschillende voordelen op. De afgelopen vijf jaar heeft Booz Allen Hamilton een sterke groei doorgemaakt met een CAGR van 28%. De overname voegt naar verwachting nog eens tussen de $30 miljoen en $35 miljoen toe aan de omzet van het bureau. 

Booz Allen neemt Aquilent over ter versterking van technologie consultancytak

“De overname helpt ons bij het realiseren van onze groeistrategie op de lange termijn en draagt bij aan de groei in duurzame kwaliteit”, aldus Horacio Rozanski, President en CEO van Booz Allen, over de overnamedeal. 

Daarnaast levert de deal Booz Allen een aantal synergievoordelen op het gebied van consulting en technologie op. De toevoeging van Aquilent zorgt onder meer voor een versterking van Booz Allen’s capaciteit op het vlak van gewilde diensten als Agile, DevOps en open source. Bovendien stelt de overname – met een waarde van $250 miljoen – Booz Allen beter in staat om consumentgerichte digitale diensten te ontwikkelen. Als onderdeel van de integratie zal het hoofdkantoor van Aquilent worden omgetoverd tot een Digital business hub. “Deze spannende stap zal bijdragen aan ons vermogen om klanten te ondersteunen bij digitale transformaties”, aldus Rozanski.

Aquilent Chief Executive Officer David Fout zegt over de overname: “De krachtenbundeling met een bureau als Booz Allen, dat zo nauw aansluit op onze eigen expertise, biedt ons de mogelijkheid uit te breiden naar nieuwe gebieden en verschaft toegang tot nieuwe, digitale klantopdrachten. Daarnaast vergroot de samenwerking het aanbod voor onze klanten door het grote bereik van hun zakelijke relaties, en biedt het ook de werknemers bij Aquilent een geweldige kans. We kijken er naar uit om samen te werken en bestaande en toekomstige klanten te ondersteunen.”