PMO Gilde organiseert congres voor PPM en PMO tooling

08 november 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Medio november vindt de 2016-editie van het PMO Gilde Jaarcongres plaats. Centraal thema tijdens het event is Project Portfolio Management en de projectmanagement tooling die daarbij kan ondersteunen.

Opgericht in 2014, is PMO Gilde een krachtenbundeling van vijf partijen: PMO Institute, Intermedius, Phidean en detacheerders HeadFirst en Pure! Professionals. De stichting heeft als doel om de kwaliteit van het PMO-vakgebied over de hele breedte te verbeteren, en consistentie en standaardisatie in functieprofielen te bevorderen.

Als onderdeel van zijn dienstverlening organiseert PMO Gilde op 14 november aanstaande het ‘PMO Gilde Jaarcongres’. Tijdens het event voor projectmanagers en professionals werkzaam binnen het projectmanagement vakgebied gaan de organisatoren in op het toenemende belang van Project Portfolio Management (PPM) en de praktische toepasbaarheid daarvan. “In een tijd waarin veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen, is het meer dan ooit belangrijk dat projecten worden geordend op prioriteit, waarbij organisatiedoelstellingen voorop staan. Een goed doordacht portfolio is daarbij van groot belang”, schrijft PMO Gilde op zijn website. 

PMO Gilde organiseert congres voor projectmanagement professionals

Het programma bestaat uit twee keynotes. Eerst geeft Anton Opperman inzicht in hoe de Erasmus Universiteit Project Portfolio Management heeft ingevoerd en wat het de universiteit heeft opgeleverd. Opperman is al jaren actief binnen het vakgebied informatiemanagement en is betrokken geweest bij veel strategische veranderingstrajecten. Tegenwoordig werkt hij als informatiemanager binnen het CIO Office van Erasmus Universiteit Rotterdam en is hij als gastdocent verbonden aan TIAS Business School, Tilburg. 

Daarna komen Anique Wilmer en Kshitij Thakur van Sogeti aan bod – zij geven hun visie op hoe PPM tooling succesvol kan worden geïmplementeerd en delen de do’s en dont’s van een PPM uitrol. Zij hebben de afgelopen jaren verschillende PPM en PMO trajecten begeleid en hebben hier tientallen lessen uit getrokken.

Het ‘PMO Gilde Jaarcongres’ vindt op 14 november plaats in Hoofddorp, van 17:30 tot 20:00.