Jaap Sluijter en Caroline van de Rest partner bij Pawlik

15 november 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Pawlik Management Consultants heeft twee nieuwe partners toegevoegd aan haar managementteam: Jaap Sluijter en Caroline van de Rest.

Sinds de start medio 2014 heeft Pawlik Management Consultants (Pawlik) een sterke groei doorgemaakt in ons land. De Nederlandse tak van het Duitse adviesbureau (opgericht in 1996*) is in de afgelopen twee jaar door meer dan 90 organisaties ingeschakeld voor performance-verbetering en heeft volgens eigen zeggen ruim 1000 personen getraind en gecoacht. 

“Om aan de groeiende vraag van klanten invulling te geven hebben we twee nieuwe partners aangetrokken”, zegt Pawlik Nederland oprichter Henk-Jan van Hees. “In de nu weer aantrekkende economie willen we tijdig de beschikbare kwaliteit en capaciteit aan ons verbinden waarmee we de performance van klanten echt kunnen verbeteren.” Een beknopte introductie van de nieuwe partners:

Jaap Sluijter heeft meer dan twintig jaar werkervaring. Hij begon zijn loopbaan bij telecomgigant KPN, waar hij actief was binnen de marketing kolom. Daarna werkte hij meer dan tien jaar binnen de adviesbranche. Eerst bij DDV en Logica (de juridische voorganger van CGI), en vervolgens als associate partner bij Boer & Croon. Hier was Jaap vooral actief bij dienstverlenende, vaak technische, bedrijven, waarbij hij ze adviseerde over het ontwikkelen van nieuwe proposities en het verbeteren van klantervaringen. De afgelopen jaren heeft Sluijter zijn eigen bedrijf gehad in datamarketing en werkte hij als freelance consultant / interim manager op het snijvlak van marketing & sales.

Jaap Sluijter, Caroline van de Rest, Henk-Jan van Hees

Per 1 september heeft Sluijter, in zijn vrije tijd fervent zeiler, zich verbonden aan Pawlik. “Jaap is een gedreven ondernemer en strategie consultant. Hij ondersteunt klanten van strategie en het ontwerpen van de juiste diensten tot en met de succesvolle implementatie. Met zijn ruime ervaring in (data)marketing, verkoop en als leidinggevende in diverse markten is hij een versterking voor ons team”, aldus Van Hees.

Caroline van de Rest werkte bijna 20 jaar bij recruitmentbureaus – onder andere bij Vitae (tegenwoordig Experis), Yacht en Triceps – als consultant voor functies in het midden- en hoger kader. Als recruitment consultant ontdekte zij steeds meer dat haar kracht ligt in de begeleiding van mensen bij onder andere het verleggen van hun grenzen. Een aantal jaar geleden besloot Van de Rest daarom om het pad van (loopbaan)coaching in te slaan en haar eigen coachingspraktijk te beginnen.

Ook Van de Rest is per begin september als partner toegetreden tot Pawlik Nederland. Van Hees over de aanwinst: “Caroline begeleidt professionals op een inspirerende manier bij hun zoektocht naar persoonlijke groei, met aandacht en empathie.” 

Met de toevoeging van Sluijter en Van de Rest bestaat het partnerteam van Pawlik uit 13 vennoten. Vorig jaar werden de gelederen versterkt met twee partners: Jasja de Lat (voormalig ABN Amro) en Ed van den Heuvel (een ervaren sales coach).

* Pawlik is opgericht door Joachim Pawlik. Het bureau heeft vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Nederland, China en Hong Kong.