M&A bureau Blacktrace benoemt Wim van Acht tot partner

26 oktober 2016 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Blacktrace heeft Wim van Acht toegevoegd aan zijn gelederen. In de rol van partner gaat de ervaren fusie- en overnamespecialist bijdragen aan de verder ontwikkeling van de M&A boutique uit Den Bosch. 

Wim van Acht heeft meer dan vijfendertig jaar werkervaring, waarvan ongeveer vijftien jaar binnen het corporate finance segment. Alvorens hij zich aansloot bij Blacktrace, was Van Acht als partner werkzaam bij twee andere branchegenoten eveneens uit Den Bosch, waaronder Solving IMCG (de inmiddels beëindigde corporate finance praktijk van Efeso Consulting). Gedurende zijn loopbaan binnen het M&A domein is hij betrokken geweest bij diverse transacties binnen de gebieden Business Services (staffing, certification), Technologie (MedTech, ICT, CleanTech), Engineering (technisch, milieu), Logistiek (E-fulfillment) en Nuts (water, energie). 

Alvorens hij zijn consultancyloopbaan startte was Van Acht werkzaam als Commercieel Directeur bij Arcadis en bekleedde hij diverse rollen binnen de Nederlandse watersector en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Van Acht voltooide opleidingen aan de Wageningen University en INSEAD Business School (International Executive Program) en IN-NED (Insead Non-Executive Directors Program).

Wim van Acht - Blacktrace

In juli van dit jaar besloot Van Acht zich aan te sluiten bij Blacktrace, een onafhankelijke fusie- en overnamespecialist die zich richt op het mid-market segment (dealwaarden tussen €20 en €200 miljoen). Blacktrace helpt opdrachtgevers met onder meer desinvesteringen, overnames, management buy-outs, bedrijfswaarderingen, corporate financing en corporate exits.

Bij het corporate finance kantoor, de exclusieve Benelux-partner binnen World M&A Alliance, is Van Acht aangesteld als partner, en is daarmee het achtste teamlid binnen het kantoor. Over zijn overstap naar Blacktrace vertelt hij: “Blacktrace biedt voor mij meer ruimte om transacties te initiëren en zelf te completeren. Inmiddels heb ik alweer een grote transactie mogen begeleiden voor het Chinees-Nederlandse Medisch Technologisch bedrijf DIH Technology bij haar acquisitie van Hocoma in Zwitserland.”