HamiltonRoche gaat samenwerkingen aan met Basware en Cashforce

18 oktober 2016 Consultancy.nl

Adviesbureau HamiltonRoche gaat samenwerkingen aan met twee leveranciers van software oplossingen voor de financiële keten: Basware (focus op Purchase to Pay en Order to Cash) en Cashforce (focus op geïntegreerde cash flow management oplossingen). De partnerships stellen HamiltonRoche in staat om haar dienstverlening op het gebied van Working Capital Improvement en Supply Chain Financing uit te breiden.

Werkkapitaal management is voor organisaties een van de belangrijkste financiële processen binnen de bedrijfsvoering. Niet alleen is voldoende kapitaal nodig om de lopende operationele kosten te kunnen dekken, ook is de beschikbaarheid van voldoende werkkapitaal onlosmakelijk verbonden met het realiseren van groei, het doen van lange-termijn investeringen en het financieren van dividenden.

In de praktijk worstelen veel organisaties met het uitvoeren van werkkapitaal management. Enerzijds omdat het een complex proces is – wereldwijd onderzoek toont aan dat slechts 26% van bedrijven haar werkkapitaalbeslag onder controle heeft– en anderzijds omdat een groot scala aan spelers in de keten moeten ‘samenwerken’ voor een effectieve aanpak – hierdoor is maar liefst 87% van de CFO’s zich niet bewust van de effecten van besluiten die buiten hun invloedsfeer liggen (bijvoorbeeld sales, inkoop, leveranciers).

HamiltonRoche gaat samenwerkingen aan met Basware en Cashforce

Om meer grip te krijgen op werkkapitaal management, schakelen CFO’s en Finance Directors regelmatig de hulp in van externe specialisten. Een daarvan is HamiltonRoche, een adviesbureau uit Amsterdam (opgericht in 2009) gespecialiseerd in het begeleiden van business transformaties bij (internationale) klanten. Angelique van Eijk, partner bij het bureau , zegt dat ze merkt dat de vraag voor werkkapitaal management is toegenomen. “Wij merken in onze praktijk dat wij ons voor cliënten in toenemende mate richten op Working Capital Improvement.”

Ze licht toe: “Door de veranderende eisen die banken stellen aan hun zakelijke cliënten alvorens krediet te verlenen, neemt het belang van actief werkkapitaalbeheer toe. Daarnaast vereist een moderne bedrijfsvoering voortdurende aandacht voor procesverbeteringen die leiden tot werkkapitaalverruiming en kostenverlaging.”

Om klanten beter van dienst te kunnen zijn op financieel management vlak heeft HamiltonRoche de afgelopen maanden flink geïnvesteerd in het uitbouwen van haar capaciteiten en expertise. Onderdeel hiervan is het aangaan van partnerships met bedrijven die digitale oplossingen bieden waarmee organisaties hun werkkapitaal management naar een hoger niveau kunnen tillen.

Supply Chain Financing

De partnership met Basware richt zich met name op Supply Chain Financing, ook bekend als supplier finance of reverse factoring. De IT-leverancier uit Amsterdam levert software waarmee organisaties hun inkooporders, facturen en betalingen elektronisch kunnen afhandelen. Het gebruik van de cloud-oplossing en de workflow leidt tot procesverbeteringen en legt de basis voor het actief beheren van het werkkapitaal, de financiering en de kosten hiervan.

Working Capital Management

Van Eijk over de keuze voor Basware als partner. “Wij maken tijdens onze trajecten gebruik van best-of-breed tools voor e-Invoicing en e-Pay. We vonden in Basware een oplossing die, in tegenstelling tot andere oplossingen, geen onderdeel uitmaakt van de complexe, moeilijk aan te passen ERP-implementaties.” Joachim Hermansson, Director Financing Services bij Basware, voegt toe: “Basware en HamiltonRoche zijn tot een samenwerking gekomen om hoogwaardige adviesdiensten aan te kunnen bieden aan grote en kleinere multinationale ondernemingen.”

Cash Flow Management

De alliantie met Cashforce richt zich op cash flow management, een van de andere pijlers van werkkapitaal management. De oplossing van het bedrijf stelt financiële professionals niet alleen in staat om korte en lange termijn prognoses en analyses te maken, maar ook de mogelijkheid om de impact vast te stellen van betalingsafspraken met individuele klanten en leveranciers en hierop simulaties uit te voeren. Dit kan voor een of meerdere bedrijven binnen een groep van ondernemingen (Holding) met meerdere valuta’s en met meerdere bankrelaties.

“Wij gaan met Cashforce samenwerken vanwege haar complete aanbod in werkkapitaal-software en vanwege de korte implementatietijden die het gebruik van haar software kenmerken”, aldus Van Eijk. “Bovendien sluit het Working Capital & Cash Flow Management platform naadloos aan op vrijwel elk ERP systeem, waardoor wij de uitgebreide dienstverlening kunnen aanbieden aan al onze klanten.”

Nicolas Christiaen, CEO van Cashforce, laat weten verheugd te zijn met de samenwerking met het consultancybureau. “Een snelle en efficiënte implementatie bij cliënten die hun werkkapitaal willen verbeteren vraagt om deskundig verandermanagement. Om die reden zijn wij verheugd met de samenwerking tussen Cashforce en HamiltonRoche.”


Meer nieuws over

×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup