Maritiem adviesbureau Marstrat benoemt Raymond Ko tot partner

04 november 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Raymond Ko is per 1 september toegetreden als partner bij maritiem adviesbureau Marstrat. Ko is afkomstig uit de financiële sector, waar hij ruim vijftien jaar werkte voor ABN AMRO, Fortis en MeesPierson in verschillende shipping banking functies. 

Marstrat is een boutique advieskantoor uit Rotterdam dat zich volledig richt op de maritieme sector. Het bureau, dat bestaat uit een team van zo’n tien professionals, helpt klanten bij vraagstukken op het gebied van onder meer management, finance, technologie en public relations, evenals bij juridische vraagstukken. Over de positionering van het adviesbureau vertelt CEO Martin Bloem: “Bij Marstrat delen wij een passie voor alles dat drijft. We brengen verschillende disciplines samen.”

Raymond Ko - Marstrat

Per 1 september is het partnerteam van Marstrat, dat gevestigd is in ‘Het Nieuwe Kantoor’ in Rotterdam, met Raymond Ko uitgebreid. Ko heeft 18 jaar ervaring met financiële dienstverlening aan en investeringen in de maritieme sector, waarvan hij een groot deel opdeed bij ABN AMRO en Fortis Bank. Hij bekleedde door de jaren heen verschillende managementfuncties binnen de banken waaronder Head of Principal Finance Shipping en Director Transportation (Shipping) bij ABN AMRO. De afgelopen jaren was hij ook werkzaam voor verschillende investeringsmaatschappijen – als Director bij Maas Capital Investments in opdracht van ABN AMRO en vanaf maart 2016 als Senior Advisor bij Erasmus Shipinvest. Ko begon zijn loopbaan in 1998 bij MeesPierson, na het behalen van zijn Master in Business Economics, Finance aan de Universiteit Maastricht. 

In reactie op de toetreding van Ko vertelt Bloem: “We zijn er zeker van dat Raymond’s ervaring als shipping bankier met hoog volatiele markten en crises van grote toegevoegde waarde is voor het team.” Door de toevoeging van Ko bestaat het partnerteam van Marstrat nu uit vijf vennoten. Naast CEO Bloem zijn de overige partners Meindert van Genderen, Diederik Legger en Harry Doze.

Ko zelf zegt: “Nu ik als outsider naar de bankensector kijk terwijl ik samenwerk met maritieme ondernemers merk ik zelf hoe weinig vertrouwen de sector heeft in banken. Het zal lang duren om dat vertrouwen weer terug te krijgen en ik geloof dat zowel bankier als schipeigenaar meer tijd zouden moeten investeren om elkaar te leren begrijpen. Ik weet zeker dat dit zal zorgen voor meer steun voor goeddoordachte voorstellen, zowel voor groei en complexe reorganisaties als innovatieve projecten.”