Ruud van Sloten aan de slag bij mobiliteitsadviseur EVConsult

18 oktober 2016 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Ruud van Sloten heeft per 1 oktober 2016 zijn functie bij Policy Research Corporation ingeruild voor een vergelijkbare functie bij branchegenoot EVConsult. Bij het consultancybureau uit Amsterdam gaat Van Sloten zich in de rol van Managing Consultant richten op het begeleiden van transformaties op het snijvlak van duurzame mobiliteit en energie.

Na het afronden van zijn Master in Transport, Infrastructure & Logistics, behaald aan de TU Delft, begon Ruud van Sloten zijn loopbaan bij TNT Post, waar hij actief was in de logistieke functie van het postbedrijf. In 2009 is hij overgestapt naar de consultancybranche. Bij Policy Research Corporation (PRC) heeft hij in een diversiteit van sectoren – onder andere transport, ICT, zorg – gewerkt en groeide hij in zeven jaar tijd van Consultant tot een van de Managers van het Rotterdamse advieskantoor.

Begin deze maand besloot Van Sloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan, en is hij in dienst getreden bij EVConsult, een Amsterdams adviesbureau dat is gericht op de transitie naar duurzame mobiliteit en energie. Bij EVConsult gaat hij zijn kennis en ervaring inzetten om overheden en bedrijven hun weg te laten vinden in de dynamische wereld van duurzame mobiliteit, die ook raakt aan de energietransitie en de opkomst van (semi-)autonome voertuigen. De verduurzaming van mobiliteit heeft Van Sloten gegrepen sinds hij in 2009 vanuit PRC betrokken was bij de implementatie van het Plan van Aanpak Elektrisch Rijden van de Rijksoverheid. “Ik zag toen in dat elektrisch rijden de toekomst heeft, maar ook dat er nog veel voor moet gebeuren om deze transitie mogelijk te maken. Daar wil ik me bij EVConsult voor gaan inzetten.”

Ruud van Sloten aan de slag bij mobiliteitsadviseur EVConsult

Roland Steinmetz, oprichter van EVConsult, laat weten verheugd te zijn met de komst van Van Sloten, en voegt toe: “Ruud is een ervaren management consultant die bedrijven en overheden helpt bij de ontwikkeling en implementatie van strategie en beleid. Zijn analytisch vermogen en zijn ervaring maken ons nog sterker in strategisch advies, het bepalen van economische effecten en de begeleiding van complexe processen met diverse stakeholders.”

Met de toevoeging van Van Sloten bestaat het team van EVConsult inmiddels uit 15 professionals. Het adviesbedrijf is in 2010 opgericht en heeft met name in de afgelopen drie jaar een sterke groei doorgemaakt.