RGP voegt Herb Mueller en John Bower toe aan Bestuur

13 oktober 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zakelijke dienstverlener RGP heeft twee nieuwe bestuursleden aangesteld. Herb Mueller heeft Nathan Franke opgevolgd als de nieuwe Chief Financial Officer van het bureau, terwijl John Bower is aangesteld als Chief Accounting Officer, een nieuwe bestuurdersrol in het bedrijf. Zowel Mueller als Bower zijn interne benoemingen. 

Herb Mueller heeft zich in 2012 aangesloten bij Resource Global Professionals (RGP) en heeft sindsdien verschillende leidinggevende rollen bekleed. In zijn laatste rol gaf hij leiding aan de RGP-praktijk in Atlanta, Georgia, waarbij hij aanzienlijke groei wist te realiseren in de regio, vooral op het gebied van finance & accounting, informatie management en internal auditdiensten. Voordat Mueller zich aansloot bij RGP was hij Chief Financial Officer bij TTA Partners, een investeringsmaatschappij gericht op de advertentie-industrie, en bij Delta Apparel, een beursgenoteerde producent en distributeur van kleding. Eerder in zijn carrière werkte Mueller in de financiële dienstverlening. 

Mueller, die Accounting heeft gestudeerd aan Columbus State University en gecertificeerd public accountant is, is onlangs benoemd tot CFO van RGP. Hij werd hiervoor geselecteerd via een selectietraject dat werd uitgevoerd door wereldwijd executive search bureau Spencer Stuart. In zijn nieuwe functie is Mueller verantwoordelijk voor alle financiële aspecten van RGP’s bedrijfsactiviteiten wereldwijd (68 kantoren), waaronder de financiële bedrijfsvoering, financieel advies aan de Raad van Bestuur en investeerdersrelaties.

Herb Mueller, Anthony Cherbak, John Bower

“Het doet mij een genoegen om Herb te promoveren naar de positive van Executive Vice President en Chief Financial Officer”, vertelt Anthony Cherbak, Chief Executive Officer van het adviesbureau, dat werd opgericht in 1996 door een aantal voormalig Deloitte consultants in de VS. “Herb heeft zich een excellent leider getoond in het veld, door het bedrijf uit te bouwen en klanten te bedienen in onze Southeast regio. Herb begrijpt de bedrijfsvoering en cultuur van RGP, evenals financieel management en accounting. Hij beschikt over een uitstekende mix van ervaring en kennis voor het invullen van deze belangrijke rol.”

Mueller volgt Nathan Franke op, die sinds november 2007 de functie van CFO van RGP bekleedde en nu met pensioen gaat. Voordat hij de overstap maakte werkte Franke 22 jaar lang bij Deloitte, waarvan de laatste twaalf jaar als audit partner. “Ik wens Nate het beste toe in zijn aankomende pensioen”, aldus Cherbak. “Nate is een geweldig goede partner en vriend geweest en we zullen hem op dagelijkse basis missen in het bedrijf.” Franke zal de komende maanden nog Mueller ondersteunen bij de transitie naar zijn nieuwe rol, en zal op project basis actief blijven als consultant bij RGP, wanneer zijn expertise benodigd is.  

Naast de benoeming van Mueller heeft RGP onlangs nog een high-level benoeming gedaan. John Bower, die sinds 2005 bij RGP werkt als Senior Vice President of Finance, is benoemd tot Chief Accounting Offiver, een nieuwe rol voor het adviesbureau. Al ruim 18 jaar werkt Bower bij RGP, waar hij startte als controller. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als Senior Manager bij een Big Four speler en als Director of SEC Reporting bij FHP International, een zorginstelling in het Westen van de VS.