Sia Partners ondersteunt energieleverancier bij veranderopgave

12 oktober 2016 Consultancy.nl

Sia Partners is recent gevraagd om een snelgroeiende energieleverancier te helpen met de verschillende uitdagingen die deze groei op de Nederlandse markt met zich meebrengt. De uitdagingen liggen enerzijds op het gebied van de bedrijfsprocessen zelf, en anderzijds bij de organisatie die deze processen moet uitvoeren met ondersteuning van de juiste software.

Ontwikkeling van het CRM-systeem

De energieleverancier vroeg adviesbureau Sia Partners onder andere om te helpen bij het definiëren van vereisten en het in kaart brengen van de business processen voor de implementatie van een nieuw Customer Relationship Management (CRM) systeem. Het CRM-systeem wordt door de energieleverancier gebruikt voor het bijhouden van contactmomenten met klanten, en omvat activiteiten als administreren van de klantcontracten, lead management, klantenservice en accountmanagement.

Het startpunt van het definiëren van de vereisten voor de software, was het definiëren van de huidige en gewenste manier van werken. De toekomstige bedrijfsprocessen zijn namelijk leidend voor de toekomstige organisatiestructuur (zie de groene pijlen).

Plan van aanpak voor CRM-project

Sia Partners creëerde in overleg met het management en betrokken werknemers een duidelijk overzicht van de gewenste bedrijfsprocessen op verschillende detailniveaus. Hieruit volgde een programma van eisen voor het CRM-pakket als input voor de softwareontwikkelaars.

Organisatorische verbeteringen

Tijdens het in kaart brengen van de gewenste bedrijfsprocessen is tevens inzicht vergaard in een aantal belangrijke organisatorische knelpunten zoals rond de verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Samen met de energieleverancier is vervolgens een plan uitgewerkt om deze op een pragmatische manier aan te pakken. Een van de onderdelen van het plan was het uitwerken van rolbeschrijvingen om meer structuur te kunnen brengen in de organisatie en daarmee in de dagelijkse werkzaamheden van de werknemers.

Het invoeren en begeleiden van wekelijkse werkoverleggen helpt de werknemers om prioriteiten te stellen en te anticiperen op potentiële bottlenecks. Tot slot organiseerde het bureau trainingen voor de werknemers van enkele afdelingen, waarin iedere werknemer leerde welke taken en verantwoordelijkheden bij wie lagen, en hoe het CRM-systeem hun werkzaamheden daarbij precies ondersteunde.

“Zoals deze case illustreert, zet Sia Partners haar expertise graag in om partijen te helpen met het verkrijgen van inzicht op het gebied van de organisatiestructuur, business processen en systeemverbeteringen. Met oog voor resultaat verzorgt Sia Partners ook de realisatie in de praktijk en neemt de organisatie bij de hand tijdens het verandertraject”, aldus een woordvoerder van het adviesbedrijf.


×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Avantage Reply B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Considerati Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group Zanders Zestgroup