Oliver Wyman biedt actuariële consultancy aan in Dallas

05 augustus 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Oliver Wyman heeft zijn dienstenportfolio in Dallas uitbreid met actuariële consultancy. Om leiding te geven aan de nieuwe propositie heeft het bureau Manuel Guerra aan boord gehaald, een actuarieel specialist met meer dan twintig jaar ervaring en afkomstig van verzekeraar AIG.

Met meer dan vijftig kantoren wereldwijd is Oliver Wyman een van ’s werelds grootste management consultancybureaus. Het Oliver Wyman kantoor in Dallas, Texas – een van de twintig locaties in de Verenigde Staten – heeft recent zijn dienstenaanbod versterkt met een nieuwe propositie: actuariële consultancy. Met de uitbreiding van de dienstverlening is Dallas het 17de kantoor in Noord-Amerika en de Caribbean en het tweede in Texas dat actuariële consultancydiensten aanbiedt.

De actuariële praktijk zal worden geleid door Manuel Guerra, die meer dan twintig jaar ervaring als actuaris met zich meebrengt, waaronder op het gebied van pricing, aansprakelijkheid, financiële modellering en HR gerelateerde vraagstukken. Hiervoor was Guerra meer dan acht jaar werkzaam voor verzekeringsmaatschappij AIG, in zijn meest recente rol als Regional Actuary. Daarvoor was hij actief als Pricing Manager bij Unitrin Business Insurance. Guerra behaalde een Bachelor in Wiskunde aan de University of Texas in Austin. Daarnaast is hij Associate bij de Casualty Actuarial Society (ACAS) en lid van de American Academy of Actuaries (MAAA).

Oliver Wyman biedt actuariële consultancy aan in Dallas

Om de praktijk op te bouwen heeft Guerra onder meer de taak gekregen om het klantennetwerk uit te bouwen, het dienstenaanbod te ontwikkelen, evenals de positie van Oliver Wyman in de South Central actuariële markt te versterken. Chad Wischmeyer, partner en hoofd van Oliver Wyman’s Property & Casualty Self Insurance Practice, laat weten dat het bureau “erg verheugd” is met de komst van Guerra als leider van het nieuwe kantoor.

“Manuel brengt een schat aan ervaring en accentueert ons streven om met kwalitatief hoogwaardige diensten toegevoegde waarde aan onze klanten te leveren. Samen met Scott Whitson, onze regionale leider in Houston, zal het nieuwe kantoor in Dallas worden uitgebreid en de Oliver Wyman actuariële praktijk in South Central worden versterkt. Ook wordt daarmee onze lokale aanwezigheid in een belangrijke stad in de regio vergroot”, aldus Wischmeyer.