Govers partner Paul van Vroonhoven in directie van VDL Groep

22 juli 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Paul van Vroonhoven, voormalig voorzitter van accountants- en adviesorganisatie Govers, treedt per 1 januari 2017 toe tot de directie van VDL Groep. In de loop van het tweede kwartaal van 2017 zal hij Jan Karssen opvolgen als financieel directeur van het Eindhovens familiebedrijf.

Sinds 1990 is Paul van Vroonhoven werkzaam bij Govers, een accountants- en advieskantoor uit Eindhoven met ongeveer 140 professionals in dienst. In 2002 werd hij partner en in 2005 vennoot van het advieskantoor.

Per 1 januari volgend jaar gaat hij aan de slag als directielid bij VDL Groep, een internationaal industrieel familiebedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabrikaten, autobussen en andere eindproducten en de assemblage van personenauto's. Van Vroonhoven is een goede bekende van het Eindhovens bedrijf – hij was vele jaren de externe accountant van VDL Groep. In verband met de herziene regelgeving van accountants was hij reeds in 2015 teruggetreden als externe accountant van VDL Groep. Door zijn benoeming tot directielid bij VDL Groep is Van Vroonhoven teruggetreden uit de maatschap van Govers.

Paul van Vroonhoven - VDL Groep

De aanstelling van Van Vroonhoven is onderdeel van verschillende wisselingen in de top van het Eindhovens familiebedrijf. Financieel directeur Jan Karssen, die sinds 1999 werkzaam is bij VDL Groep, heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en stopt (hij wordt opgevolgd door Van Vroonhoven), dit geldt ook voor adjunct-directeur Wim van Bakel, die meer dan 35 jaar werkzaam was voor het concern. President-directeur Wim van der Leegte wordt per 1 november opgevolgd door zoon Willem.

De toekomstige directie van VDL Groep bestaat uit zeven personen. Naast voorzitter Willem van der Leegte en Van Vroonhoven zijn dat Jennifer van der Leegte, Pieter van der Leegte, Wim Maathuis, Jan Mooren en Theo Toussaint.