Coks Stoffer nieuwe algemeen directeur van CSC Nederland

16 juni 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Begin deze maand is Coks Stoffer binnen ICT dienstverlener CSC benoemd als nieuwe Algemeen Directeur in Nederland. Stoffer is afkomstig van Capgemini Nederland, waar hij sinds 2013 fungeert als Chief Sales & Portfolio Officer / Vice President. In zijn nieuwe rol wordt hij verantwoordelijk voor de groei van CSC’s activiteiten, met nadruk op gezondheidszorg en verzekeraars.

Met kantoren in meer dan zestig landen, wereldwijd meer dan 98.000 werknemers in dienst en sinds 1968 actief in Nederland, is CSC een van de grootste ICT dienstverleners ter wereld, die opdrachtgevers onder meer ondersteunt bij digitale transformaties. Het hoofdkantoor van CSC is gevestigd in Tysons, Virginia, in de Verenigde Staten.

In Nederland, waar ongeveer 500 professionals werkzaam zijn, is de systeemintegrator vooral actief in de gezondheidszorg en in de verzekeringsbranche. In de zorg levert CSC softwareoplossingen aan ziekenhuizen, zorginstellingen, ziekenhuis- en instellings-apotheken en aan huisartsen. In de Nederlandse verzekeringsmarkt levert CSC zowel on-premise als ‘as a service’ oplossingen waarmee verzekeraars hun administratie efficiënt en kosteneffectief kunnen beheren.

Coks Stoffer - CSC

Om het Nederlandse kantoor op bovenstaande focusgebieden verder te versterken, heeft CSC onlangs een nieuwe directeur benoemd. Coks Stoffer is een professional met meer dan 25 jaar managementervaring bij bedrijven in de financiële en ICT-sector. Eerder was hij Algemeen Directeur bij Cisco Nederland. Daar zette hij zich in bij de implementatie van het innovatieve Smart Cities-concept in een aantal Nederlandse steden. Stoffer vervulde gedurende deze periode verder diverse bestuursfuncties, bij onder meer Nederland ICT en VNO-NCW.

Momenteel, en sinds 2013, vervult Stoffer nog de rol van Vice President binnen ICT dienstverlener en branchegenoot Capgemini Nederland. Per 1 juli zal hij starten bij CSC en wordt dan verantwoordelijk voor voor de groei van CSC’s activiteiten, met een sectorfocus op de gezondheidszorg en verzekeraars.

Craig Wilson, General Manager voor de UK, Ierland en Nederland bij CSC, zegt over de versterking van Stoffer: “We zijn erg verheugd over Coks Stoffer, met zijn jarenlange ervaring en deskundigheid als algemeen directeur op nationaal en regionaal niveau en in diverse commerciële rollen, te kunnen verwelkomen bij CSC in Nederland.”