Boetiek bureaus Beaufort en TWFinance bundelen de krachten

08 juni 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureaus Beaufort Corporate Consulting en ThompsonWinkelhagen Real Estate Finance (TWFinance) hebben de krachten gebundeld. Als onderdeel van de deal treden Jan Eduard Thompson en Gert-Jan Winkelhagen, de mede-eigenaren van TWFinance, per 1 juni 2016 toe als partners van Beaufort.

Beaufort Corporate Consulting (Beaufort) is een boetiek consultancybureau dat zich met name bezig houdt met financial advisory en veranderingsvraagstukken. Het adviesbedrijf bedient een breed scala aan marktpartijen, zowel in de publieke als private sector, waarbij de focus ligt op middelgrote ondernemingen.

Gisteren maakte Beaufort, gevestigd in Nieuwegein, bekend dat het de krachten heeft gebundeld met ThompsonWinkelhagen Real Estate Finance, in de markt bekend als TWFinance. TWFinance is in 2011 opgericht door twee voormalig (Senior) Vice Presidents van SNS Property Finance (tegenwoordig Propertize): Jan Eduard Thompson en Gert-Jan Winkelhagen. Voordat ze hun consultancybureau hadden opgericht, werkte Thompson tien jaar voor SNS en ongeveer net zo lang voor ABN Amro, terwijl Winkelhagen zo’n zeven jaar werkzaam was bij SNS, en daarvoor functies bekleedde bij het Duitse Aareal Bank en het Britse Barclays. Onder de vlag van TWFinance bieden Thompson en Winkelhagen een scala aan diensten aan op het gebied van vastgoed, van management consultancy en portfolio assessments tot financieringsvraagstukken en transactieondersteuning.

Beaufort

Zo’n vijf jaar na het aangaan van hun consultancy avontuur hebben de ervaren bankiers / consultants besloten om zich aan te sluiten bij branchegenoot Beaufort, dat in 2013 is opgericht door vier vennoten. In een persbericht spreken de partners van een “fusie”, en als gevolg van de samensmelting zijn Thompson en Winkelhagen per 1 juni toegetreden tot het partnerteam van Beaufort. Door de uitbreiding telt het partnerteam van Beaufort zes partners – naast de TWFinance medeoprichters bestaat deze uit Koos van Delft (voormalig Deutsche Bank en ABN Amro), Jan Janssen (voormalig Boer & Croon Corporate Finance), Arthur van Midden (voormalig SNS en KPMG) en Michiel Tempelman (voormalig Boer & Croon Corporate Finance en NPM Capital). Overall telt Beaufort een team van negen adviseurs. 

Met de fusie versterkt Beaufort volgens Van Midden haar positie op het gebied van vastgoedfinancieringsadvies in de Nederlandse markt. Het bureau was al actief in de vastgoedmarkt en de daaraan gerelateerde markt en met de uitbreiding versterkt het bureau met name haar dienstverlening op het gebied van (her)financieringsstrategieën en gespecialiseerde vastgoedfinanciering. Tot de klantenkring van Beaufort behoren onder meer vastgoedbeleggers, ontwikkelaars, financiële instellingen en institutionele partijen.

Cross-border deal met Andersch
Afgelopen week maakte Beaufort bekend dat het een alliantie heeft gesloten met Andersch, een branchegenoot uit Duitsland. Net als het bureau uit Nieuwegein is Andersch gespecialiseerd in financiële en bedrijfskundige vraagstukken met een focus op de mid-market. Als onderdeel van de partnership gaan de partners samenwerken tijdens internationale herstructureringstrajecten en bovendien kennis en expertise uitwisselen. “Hierdoor kunnen we klanten met een sterke focus op Duitsland nog beter adviseren”, aldus Van Midden.