Bob Wilken als Account Executive aan de slag bij Mercer

11 april 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mercer heeft Bob Wilken per 1 april aangesteld als Account Executive Multinational Market Segment. Hij maakt de overstap van Allianz, en werkte daarvoor jarenlang voor Aon, Delta Lloyd en Generali.

Bob Wilken (49) heeft meer dan 20 jaar ervaring als Global Benefits & Pensions Executive. Na eerst zo’n tien jaar gewerkt te hebben in de financiële sector maakte hij in 2002 de overstap naar de adviesbranche. Wilken werkte tien jaar voor Aon Consulting en vervolgens Aon Hewitt – in zijn laatste rol was hij Principal in de Employee Benefits & Pensions tak van het bureau. Na een periode van ongeveer drie jaar bij Allianz, waar Wilken verantwoordelijk was voor pensioen dienstverlening aan corporates en pensioenfondsen, besloot hij begin deze maand om in dienst te treden bij Mercer, met meer dan 21.000 werknemers een van de grootste spelers op het gebied van HR en actuariële diensten.

In zijn nieuwe rol als Account Executive Multinational Market Segment is Wilken verantwoordelijk voor relatieontwikkeling van zowel bestaande als nieuwe klanten. Hij richt zich met name op sales management en management consulting, in zowel binnen- als buitenland.

Martin Meerkerk, CEO van Mercer Benelux: “Wij zijn erg blij dat Bob Wilken het team komt versterken. Bob heeft een onderlegd commerciële insteek, waarmee hij als strategisch gesprekspartner klanten aan zich weet te binden. Ook zijn bestuurlijke en leidinggevende ervaring is een aanwinst voor Mercer.” Verder laat Meerkerk weten dat de toevoeging van Wilken het bureau in staat stelt om haar relaties “nog beter van dienst te kunnen zijn.”

Bob Wilken is afgestudeerd in de actuariële wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en in de Econometrie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.