Klaas Bochove versterkt Amsterdams zorgadviesbureau fluent

25 maart 2016 Consultancy.nl

Klaas Bochove heeft onlangs de overstap gemaakt naar fluent, een adviesbureau uit Amsterdam dat zich richt op het zorglandschap. Bochove is afkomstig van PwC, waar hij de afgelopen negen jaar werkzaam was als Manager Gezondheidszorg. Bochove heeft ruim vijftien jaar ervaring binnen de zorgsector op het snijvlak van besturing  en bekostiging en gaat deze nu inzetten voor de klanten van fluent.

Klaas Bochove studeerde in 2000 af aan de Rijksuniversiteit Groningen als Econoom. Hij startte zijn loopbaan als adviseur bij zakelijk dienstverlener VvAA. In deze functie, die hij bijna zeven jaar vervulde, gaf Bochove voornamelijk advies aan vrijgevestigde medisch specialisten. In 2007 verruilde Bochove zijn functie bij VvAA en kwam terecht bij de zorgadviespraktijk van accountants- en advieskantoor PwC, waar hij startte als adviseur.

In zijn tijd bij het Big Four kantoor was Bochove actief in adviesprojecten bij ziekenhuizen, collectieven van medisch specialisten, de Nederlandse Zorgautoriteit, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en verschillende gemeenten. In zijn advieswerk richtte de consultant zich voornamelijk op vraagstukken op het gebied van bekostiging en beloning, evenals besturing en organisatie.

Na bijna negen jaar heeft Bochove afscheid genomen van PwC en heeft zich aangesloten bij fluent, een zorgadviesbureau uit Amsterdam. Het bureau richt zich met inzicht visie en lef op organisatie, strategie, besturing en innovatie in de zorg, zodat zorgorganisaties duurzaam doeltreffend en patiëntgericht worden. Bochove gaat zijn ruime ervaring in dit speelveld nu inzetten voor de klanten van fluent, waarbij hij zich inzet om een goede balans te creëren tussen kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg.

“Het gaat mij om de toegevoegde waarde voor alle partijen in de zorg, en niet om het maximeren van de belangen van een partij. Daarom hecht ik sterk aan een zekere mate van harmonie en vertrouwen in elkaar. En laat dat nu juist het fundament zijn voor netwerkorganisaties en samenwerkingsverbanden”, aldus Bochove.

Met de toevoeging van Bochove bestaat het adviesteam van fluent nu uit acht professionals. En het adviesbureau heeft plannen om verder te groeien. Onlangs maakt fluent bekend op zoek te zijn naar een nieuwe senior adviseur, ter versterking van het adviesteam.

Nieuws

Meer nieuws over