Stef van Hout, Consultant bij Strategy Development Partners

12 oktober 2010 Consultancy.nl

Kun je ons een korte samenvatting geven van je achtergrond?
Ik heb Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de universiteit van Twente. Een leuke studie in een kleinschalige studentenstad waar je zelf het voortouw moet nemen om er een mooie tijd van te maken. Zelf ben ik bijvoorbeeld anderhalf jaar bedrijfsleider van een lokale discotheek geweest. Mijn studie heb ik afgerond door me compleet onder te dompelen in de wereld van Halal, eerst in Maleisië en later in Nederland voor Friesland Foods Domo.

Waarom heb je gekozen voor strategy consulting?
Laat ik beginnen te zeggen dat strategy consulting geen gangbare keuze is voor studenten van de universiteit van Twente – de meeste aandacht gaat toch uit naar de technische organisaties zoals Shell, Philips, Stork, etc. Deze organisaties hadden echter niet mijn primaire interesse. Zelf kwam ik er tijdens mijn ‘Halal projecten’ achter dat ik het fantastische vond mezelf volledig op een nieuw onderwerp te storten, mensen en organisaties hiermee verder te helpen, en weer door te gaan naar een volgende uitdaging. In gesprekken met verschillende potentiële werkgevers, vrienden en werving- en selectiebureaus kwam ik er al snel achter dat ik dit het beste zou kunnen terugvinden in strategy consulting: wisselende projecten, onderwerpen, en opdrachtgevers.

En waarom dan bij Strategy Development Partners?
Strategy Development Partners is een initiatief in opbouw met een mix van ervaren professionals en jong talent. Het leek mij erg leuk om hieraan bij te dragen en de organisatie verder uit te bouwen. Wat mij heel erg opviel bij Strategy Development Partners is de hands-on betrokkenheid van partners: ze werken fulltime mee aan een project terwijl ik wel alle vrijheid heb om een zware en volwaardige rol binnen een project te vervullen. Deze manier van teamwerk heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik in korte tijd heel veel heb geleerd en veel verantwoordelijkheid heb gekregen.

Omdat we allemaal puzzelaars zijn, hebben we ook de drive om cliëntproblemen volledig te doorgronden. Zelf noemen we dit vaak ‘transaction based consulting’: we bouwen analyses op vanuit een begrip van wat er echt gebeurt op de werkvloer, in het productieproces, etc. en vertalen dat daarna naar praktisch uitvoerbare adviezen. Dit leidt zo nu en dan ook tot leuke situaties: op een jubileumfeest van één van onze cliënten was de CEO nogal verbaasd dat wij alle mensen uit het magazijn kenden en daar samen een biertje mee dronken!

Strategy Development Partners is kleiner dan concurrenten zoals McKinsey, Bain en BCG. Wat betekent dit voor jouw werkzaamheden?
Strategy Development Partners bestaat momenteel inderdaad uit een relatief klein, hecht team. Enkele consequenties hiervan zijn:

  • Work-life balance: omdat wij beseffen dat de beste ideeën vaak niet achter de computer worden geboren, hechten we niet veel waarde aan ‘facetime’ op kantoor. Dit geeft mij volop de vrijheid mijn eigen werk in te delen. Ik denk dat dit door de omvang en de hechtheid van ons team enorm wordt gestimuleerd!
  • Is het nog niet eerder gedaan? Regel het maar!: onze organisatie is groeiende en hierdoor zijn sommige zaken nog niet gestandaardiseerd. Een mooi voorbeeld hiervan is de lease auto: veel van onze teamleden prefereren het openbaar vervoer maar laatst heeft iemand als eerste aangegeven toch een lease auto te willen. Hij is dan ook aan de slag gegaan om uit te zoeken hoe we dit het beste kunnen organiseren.
  • Niet-consulting taken: binnen ons kantoor heeft iedereen ook nog enkele niet-consulting taken. Deze taken lopen uiteen van IT tot het verzorgen van een goed gevulde ijskast. Gezien mijn horeca-ervaring ben ik natuurlijk verantwoordelijk voor dat laatste.

Wat is de ambitie van Strategy Development Partners?
Strategy Development Partners is in opbouw en we hebben de ambitie om zowel in opdrachtgevers als in teamomvang te groeien. Hiervoor is de afgelopen jaren een stevig fundament gelegd en we staan nu dan ook helemaal klaar voor groei! Overigens betekent dit niet dat we in omvang kunnen verdubbelen binnen een jaar: om nieuw talent de optimale begeleiding te bieden waar ze recht op hebben, hebben we een beperkte opnamecapaciteit en zitten we in de luxe positie dat alleen de meest getalenteerde recruits bij ons aan de slag kunnen.

En je persoonlijke ambitie?
Terugkijkend op mijn keuze voor Strategy Development Partners in 2008 ben ik nog steeds erg enthousiast: we bereiken erg mooie resultaten (zowel voor onze cliënten als voor Strategy Development Partners) door samen te werken in een niet competitief teamverband waarin eigen verantwoordelijkheid erg wordt aangemoedigd. Zelf heb ik hier nog lang niet genoeg van en ik heb dan ook een sterke drive om ons team en onze naam verder te laten groeien!

Nieuws

Meer nieuws over