Kim Roest over werken in de Advisory tak van Grant Thornton

01 april 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Een interview met Kim Roest, Consultant binnen de Transaction Advisory Services praktijk van bij Grant Thornton Nederland.

Kun je een korte introductie van jezelf geven?
Tijdens mijn masterstudie Finance aan de Vrije Universiteit, heb ik het altijd al leuk gevonden om na te denken over mijn toekomstige baan en hoe ik die kon bereiken. Wat ik hierbij in gedachte had was dat ik graag bij een internationaal georiënteerde werkgever wilde starten, maar wel een organisatie met de zogenoemde korte lijnen. Een goede werksfeer, jezelf kunnen zijn en ontwikkel-mogelijkheden, zijn voor mij persoonlijk echt van groot belang. Dit is precies wat ik gevonden heb bij Grant Thornton. Vanaf mijn eerste werkdag voelde ik mij gelijk op mijn plek! Als junior consultant bij Transactional Services houd ik mij voornamelijk bezig met financieel due diligence onderzoek. Hierbij verschaffen wij inzicht in diverse risico’s bij onder andere bedrijfsovernames.

Hoe was de overgang van je master naar het werken bij Grant Thornton en wat is de rol van Grant Thornton hierin geweest?
Ondanks dat ik al enige werkervaring had opgedaan tijdens mijn studie, was het uiteraard ook voor mij spannend om te starten bij mijn eerste ‘echte’ baan. De organisatie en je nieuwe collega’s leren kennen, en je opgedane kennis tijdens je studie voor het eerst in de praktijk brengen. Je denkt misschien dat je klaar bent met leren als je afstudeert, maar bij het starten bij Grant Thornton begint het pas! Ik werd direct meegenomen bij projecten en mocht mee naar klantafspraken. Doordat ik meteen meewerkte aan opdrachten, leerde ik in korte tijd enorm veel. Door het werken in teamverband leer je niet alleen jouw collega’s gelijk goed kennen, maar zorgt het er ook voor dat je je vaktechnisch snel ontwikkelt. Er is altijd ruimte voor ieders mening, waardoor je vanaf het begin gelijk van belang bent voor jouw team.

Welke ondersteuning heb jij gekregen als nieuwe medewerker bij Grant Thornton?
Doordat Grant Thornton een professionele organisatie is, zijn facilitaire zaken bij dag één al goed geregeld. Dat is alvast een zorg minder op je eerste werkdag. Door mijn directe collega’s ben ik meteen wegwijs gemaakt, heb ik kennis gemaakt met de systemen en ze hebben laten zien wat voor mij van belang is. Met alle collega’s van Grant Thornton is er prettig contact, of het nou directe collega’s zijn, collega’s van een andere serviceline of collega’s van een ander kantoor. Je hoort er gelijk bij. Ook het contact met de partners is informeel. De figuurlijke deur staat altijd open en er wordt de tijd genomen om je te begeleiden bij projecten en feedback of erkenning te geven aan jou persoonlijk. Zoals ik al noemde vind ik een goede werksfeer één van de belangrijkste voorwaarden in mijn baan, wat ik bij Grant Thornton direct heb gevonden.

Voor wat voor een soort opdrachten word jij als junior consultant ingezet en wat is je rol/verantwoordelijkheid daarin?
De opdrachten binnen de serviceline Advisory zijn altijd in teamverband, waardoor je nauw samenwerkt met collega’s. Ik vind het inspirerend om met senior collega’s te werken, die altijd de tijd nemen om zaken uit te leggen wanneer gewenst. Ondanks dat je als junior aan de slag gaat, werk je direct aan allerlei soorten opdrachten en ben je verantwoordelijk voor een deel van het project. Juist door training-on-the-job denk ik dat je jezelf enorm snel kunt ontwikkelen. Naast onze nationale klanten bedienen we bij Transactional Services ook vaak klanten in het buitenland, in samenwerking met een Grant Thornton member firm buiten Nederland. Het is leuk en leerzaam om op deze manier ook internationale ervaring op te doen. Daarnaast behoort een uitwisseling naar één van deze kantoren over de grens ook zeker tot de mogelijkheden, waardoor jouw prestaties letterlijk grensverleggend kunnen zijn!