Quinten de Haas, Young Executive bij Boer & Croon

18 juni 2014 Consultancy.nl

Kun je kort iets over jezelf vertellen? Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Quinten de Haas, ik ben 27 jaar en ik kom uit Amsterdam. Ik ben in 2005 begonnen met studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Ik koos in eerste instantie voor een studie Psychologie uit interesse voor de achtergrond van het menselijk denken en handelen. In mijn tweede jaar wilde ik mezelf verder uitdagen door ook de studie Economie en Bedrijfskunde te volgen. Uiteindelijk leidde dit tot het succesvol afronden van een Master Sociale Psychologie en een Master Business Studies.

Naast het studeren ben ik een eigen onderneming in online advies, web design en grafisch design gestart. Dit bedrijfje ontstond als een uit de hand gelopen hobby en kwam voort uit een interesse voor design en de online wereld. In mijn vrije tijd ben ik een actief sporter en maak ik mooie tripjes met mijn vriendin.

Na het afronden van je studies (Social Psychology en Business Studies aan de UvA) en een tijdje als ondernemer actief te zijn geweest, koos je begin 2012 voor het Young Executive programma van BoerCroon. Vanwaar deze keuze?
Na mijn studie ging ik op reis naar Midden-Amerika en hoopte daar ook meer duidelijkheid te krijgen over wat ik wilde na mijn studietijd. Ik kwam terug en was een geweldige ervaring rijker maar ik had nog geen concreet plan voor mijn vervolgstap. Wel kwam ik er in die periode achter dat ik graag in de praktijk door wilde leren na zes jaar theorie op de universiteit en dat ik een veelzijdige functie zocht die aansloot op mijn brede interesse.

Ik kwam in mijn zoektocht via-via op de ‘Vriendenborrel’ van BoerCroon Young Executive Management terecht. Tijdens de gesprekken die ik daar voerde met de Young Executives werd me duidelijk dat het programma aan mijn wensen voldeed; de combinatie van een grote diversiteit aan opdrachten en het intensieve Management Development programma maakte dat ik de volgende dag heb gesolliciteerd. Een aantal weken later was ik aangenomen. Ik heb nog geen dag spijt gehad van mij keuze.

De opdrachten binnen het Young Executive programma zijn opgesplitst in een aantal categorieën: project- en procesmanagement en consultancy. Hoe ziet dit er voor jou in de praktijk uit?
Ik ben inmiddels ruim twee jaar in dienst bij BoerCroon en ik kan zeggen dat ik in mijn opdrachten verschillende rollen wel heb mogen vervullen. Zo ben ik onder andere projectmanager geweest bij een grote corporate waar ik verantwoordelijk was voor het verzorgen van de wereldwijde externe communicatie van een grote desinvestering. Ik heb in een ziekenhuis het proces van de patiënten planning geoptimaliseerd door middel van een digitaliseringsslag. Verder heb ik bij een overheids-instelling een interim functie vervuld waarbij ik leiding gaf aan een team dat professioneler moest leren werken. Tenslotte heb ik als adviseur een businessplan voor een mobiele applicatie geschreven bij een goed doel.

Uit dit lijstje blijkt wel hoe divers de omgevingen, opdrachtgevers en opdrachten zijn. Bovendien word je met relatief weinig ervaring in het diepe gegooid en krijg je vanaf dag één grote verantwoordelijkheden bij de opdrachtgever. Dat maakt het werken als Young Executive elke keer weer uitdagend en is het elke keer weer spannend bij welke organisatie je aan de slag mag.

Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt tijdens het programma?
Tijdens het programma doe je veel zelfkennis op; hoe je persoonlijkheid gekenmerkt wordt maar ook hoe je op professioneel vlak handelt. Deze zelfkennis maakt het ook mogelijk om stijlflexibiliteit in te zetten om effectiever te worden tijdens de opdrachten. Ik weet inmiddels goed wat mijn voorkeursstijl is maar het kan zijn dat mijn voorkeursstijl op dat moment niet de meest effectieve is. Door deze inzichten kan ik op dat soort momenten bewust mijn stijl aanpassen. Hierdoor kan je resultaten halen in een grote diversiteit aan omgevingen en samen met een grote diversiteit  aan mensen.

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij het Young Executive programma bij BoerCroon. Wat betekent persoonlijke ontwikkeling voor jou en hoe helpt BoerCroon je hierbij?
Voor mij betekent persoonlijk ontwikkeling het krijgen van nieuwe inzichten over mezelf als persoon maar inzichten over hoe ik beter kan worden in m’n werk. Ik vind het persoonlijk erg interessant om zien dat je veel meer uit ervaringen kan halen door bewust te analyseren waarom iets goed ging of minder goed ging. Op deze manier heb ik in de afgelopen jaren ontzettend veel geleerd, over mezelf maar ook op professioneel vlak. Dit zijn lessen waar ik nog mijn hele loopbaan iets aan zal hebben.

Ons ontwikkelprogramma helpt ons bij het krijgen van deze inzichten door drie jaar intensief bezig te zijn met trainingen, coaching en intervisie. Hierdoor scherp je je zelfbeeld aan, leer je relevante vaardigheden en krijg je een goed beeld bij wat je leuk vind in je werk en wat je goed kan. Deze combinatie van inzichten komen uiteraard ook van pas tijdens het uitvoeren van de opdrachten.

Tijdens je twee studies heb je ook je eigen bedrijf iQon Design opgezet, een grafisch design en webdevelopment bureau. Hoe combineer je dit met je baan bij BoerCroon?
Ik ben altijd erg geïnteresseerd en gefascineerd geweest door de online wereld en heb een passie voor design. Dit zijn interesses die ik niet altijd terugvind in mijn werk bij BoerCroon, daarom vind ik het leuk om in de avonduren of weekenden nog creatief bezig te blijven. Ik zie mijn projecten voor iQon Design niet echt als werk, ik vind het vooral leuk om te doen. Bovendien zijn het vaak kleinschalige en overzichtelijke projecten. Dat ik er af en toe nog een zakcentje aan verdien is mooi meegenomen.

Helpt de ervaring je bij je werkt bij BoerCroon of andersom. Zo ja, hoe?
Ik denk dat het beiden kanten op werkt. De vaardigheden die ik leer bij BoerCroon helpen mij uiteraard ook in het mijn werkzaamheden voor mijn eigen bedrijfje, vooral in de omgang met klanten. Aan de andere kant ben ik binnen de Young Executives groep ook een vast aanspreekpunt geworden als een belangrijke presentatie net even wat mooier gemaakt moet worden, er een poster ontworpen moet worden of als ons alumni-blaadje opgesteld moet worden. Een ander mooi voorbeeld is het coördineren van de ontwikkeling van onze nieuwe introductiefilm van ons programma, ik mocht hiervoor een plan maken en zorgen dat deze daadwerkelijk ontwikkeld werd. Op deze manier kan ik toch creatief bezig zijn binnen BoerCroon, erg leuk dat hier ruimte voor is binnen het programma.

De pool van Young Executives staat in de markt bekend als een ‘hecht team’. Kun je hiervan een paar voorbeelden geven?
Het is bijzonder om te zien dat de Young Executives zelfstandig fulltime gedetacheerd worden bij opdrachtgevers door het hele land en dat er toch een hele hechte band is. Ik denk dat dit te maken heeft met de combinatie van een groep jonge mensen zijn die overal voor in is en het selecteren van mensen met daadkracht en die initiatief nemen. Dit zorgt er voor dat we inmiddels een eigen boekenbal hebben, meedoen aan een voetbaltoernooi, een skivakantie organiseren, een golftoernooi houden en met de mannen op stap gaan bij het mannenweekend. En dan is dit nog een kleine selectie van activiteiten die we met elkaar ondernemen. Deze voorbeelden geven wel aan wat voor sfeer er heerst binnen de Young Executives en dat we meer dan voldoende leuke dingen doen naast ons opdrachten, ik denk dat daar die hechte band ontstaat.


Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Avantage Reply B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Considerati Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group Zanders Zestgroup