Advieskantoor Eijgen Finance opent kantoor in Leeuwarden

04 maart 2016 Consultancy.nl

Eijgen Finance, een bureau gespecialiseerd in bedrijfsfinancieringen, heeft naast zijn bestaande kantoren in Joure, Franeker, St. Annaparochie en Sneek onlangs een nieuw kantoor geopend in Leeuwarden. Ten grondslag aan de uitbreiding ligt de toenemende vraag vanuit opdrachtgevers naar bedrijfsfinancieringsdiensten. Het kantoor wordt geleid door Johan Westra en Franke Twerda.

In 2006 werd Eijgen opgericht in het Friese Joure, een financieel dienstverlener die naar eigen zeggen voor klanten “de totaalzorg voor financiën onder een dak” brengt en opdrachtgevers helpt met financieringsaanvragen, salarisadministraties en subsidies, en met het verbeteren van hun bedrijfsprocessen. Eijgen biedt opdrachtgevers (vooral binnen het MKB) diensten op vier gebieden: Administratie, Sales Support, HRM diensten en Financieringen, waarbij laatstgenoemde sinds 2014 wordt geleverd via Eijgen Finance, de praktijk die zich specialiseert in advies en bemiddeling in bedrijfs- en vastgoedfinancieringen.

Sinds de oprichting heeft Eijgen Finance zijn footprint in Noord-Nederland geleidelijk uitgebouwd. Anno 2016 telt Eijgen Finance een team van acht professionals die werken vanuit vijf vestigingen*, met een nieuw kantoor in Leeuwarden als meest recente toevoeging. Volgens Eijgen Finance beschikt het bureau over een breed netwerk binnen de financiële wereld en wordt onder meer samengewerkt met boekhouders en accountants, waarmee ze ondernemers in hun financieringstraject bijstaan. Daarnaast treedt Eijgen Finance op als intermediair van crowdfundingplatforms, en brengt het particuliere investeerders en de financieringsbehoeften van ondernemers bij elkaar. Zo is Eijgen Finance sinds vorig jaar bijvoorbeeld preferred supplier van crowdfundingplatform Collin Crowdfund.

Kantoor in Leeuwarden
Het nieuwste kantoor van Eijgen Finance werd onlangs geopend aan de Tesselschadestraat 8d, in Leeuwarden. Volgens het bureau is er een toenemende vraag vanuit de markt voor bedrijfsfinancieringsvraagstukken en met het nieuwe kantoor wil Eijgen Finance dicht bij zijn klanten zitten. Het kantoor in Leeuwarden zal worden geleid door 
Johan Westra, samen met Franke Twerda.

Sietske Gillebaard, die jarenlang financieringsaanvragen voor ondernemers behandelde vanuit haar rol bij de Rabobank (zij stapte in de zomer van 2015 over), zal ook een rol spelen in het uitbouwen van het kantoor. “Hierdoor weet zij precies waar een verzoek bij een bank aan moet voldoen”, aldus Eijgen Finance. Gillebaard richt zich daarnaast op ondernemers in het gebied Sneek-Heeg-Bolsward en De Greidhoek.

Eind vorig jaar vierde Eijgen Finance bovendien zijn eenjarig bestaan: “In dit korte tijdsbestek is er heel wat gebeurd. Zo zijn er voor circa 70 bedrijven financieringen gerealiseerd. Van startende bedrijven tot grote bedrijfsovernames. De branches waarin we actief zijn geweest varieerden enorm. Zo ging het onder andere over aankoop voor onroerend goed, financiering van machines en werkkapitaal. Soms voor snel groeiende bedrijven, maar ook bedrijven in bijzonder beheer”, meldt het kantoor.

* Joure, Franeker, St. Annaparochie, Sneek en Leeuwarden.

Nieuws

Meer nieuws over