Factor Bedrijfsovernames begeleidt buy-out van Instacom

17 februari 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Begin dit jaar is Instacom Electrotech door het management via een buy-out overgenomen. Factor Bedrijfsovernames heeft de aandeelhouders begeleid in de structurering en uiteindelijke afronding van het overnameproces.

Instacom Electrotech, gevestigd te Zaandam, is in 1992 opgericht door Gerrit en Henk Aafjes. Zij namen destijds de afdeling 'projecten' over van hun werkgever H+S elektrotechniek uit Diemen. Bij de start waren naast de medeoprichters een zestal medewerkers betrokken, anno 2016 heeft het bedrijf zo’n 50 medewerkers in vaste dienst. Instacom biedt diensten en producten op het gebied van installatietechniek, beveiliging, brandbeveiliging, duurzaamheid, telefonie en datanetwerken. Daarnaast biedt het bedrijf eveneens service en onderhoud op de geleverde installaties.

Eind vorig jaar kwamen de medeoprichters van Instacom met het zittende management overeen om de onderneming via een Management Buy-Out (MBO) over te dragen. Nadat door beide partijen een akkoord op hoofdlijnen is bereikt, is Factor Bedrijfsovernames – een corporate finance specialist uit Almelo – in de hand genomen om de verdere effectuering en structurering van de beoogde overname vorm te geven.

De werkzaamheden van Factor Bedrijfsovernames bestonden hierbij uit het coördineren en bewaken van het overnameproces, het stroomlijnen van de wensen en verwachtingen, het plaatsen van kritische kanttekeningen bij de uitwerking van de beoogde constructie en samenwerking, het uitwerken van de contractuele afspraken en de coördinatie van de notariële aandelenoverdracht. De transactie is in januari dit jaar afgerond.