MSR Consulting Group koploper in Automotive Adviesbranche

27 januari 2016 Consultancy.nl

De Nationale Business Succes Award heeft MSR Consulting Group uitgeroepen tot branchewinnaar in de Automotive Adviesbranche. Het adviesbureau uit Naarden wordt vooral geprezen voor de focus van de onderneming, het leveren van toegevoegde waarde en de daar bijhorende hoge klanttevredenheid en de “full-service” aanpak.

Sinds de start in 2011 hebben de ‘Nationale Business Succes Awards’ zich opgewerkt tot een van de belangrijkste ondernemersprijzen van ons land. Jaarlijks worden de best presterende bedrijven in uiteenlopende branches door een deskundige jury (aan de hand van zeven selectiecriteria*) genomineerd voor de prijs. In totaal worden Succes Awards uitgereikt aan 300 bedrijven, en vervolgens worden finale-Awards uitgereikt in de vier hoofdcategorieën** en 16 subcategorieën. In het geval van de laatste selectieronde speelt het kijkerspubliek een belangrijke rol: via een SMS-stemronde worden de genomineerden met de meeste stemmen voorgedragen aan de finale-jury.

In de categorie ‘Automotive Adviesbranche’ is MSR Consulting Group uitgeroepen tot branchewinnaar. Het bureau heeft zich volgens de jury ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een sterke positionering en een uitstekende reputatie. “MSR Consulting Group weet haar enorme kennis en ervaring op het gebied van strategisch advies uitstekend te combineren met een klant- en servicegerichte aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid,” aldus de jury.

Opgericht in 1993 is MSR Consulting Group de afgelopen twintig jaar gegroeid tot een “full-service” dienstverlener voor de automobielbranche. “MSR staat voor: Mensen, Strategie, Resultaat, en deze naamgeving geeft direct weer waar wij mee bezig zijn en waar onze kracht zit. De organisatie is gespecialiseerd in concrete en structurele verbeteringen en staat gerenommeerde bedrijven terzijde met marktonderzoek, conceptontwikkeling, implementatie, verandermanagement, coaching, training en daadkracht,” zegt Martin van Eck.

Naast de oorspronkelijke werkgebieden in de automotive (sales, after sales, fleet sales, used cars, marketing & CRM, garantie, financiering, schade) heeft MSR Consulting Group sinds een aantal jaren haar werkgebied uitgebreid met operationele ondersteuning. Het bedrijf uit Naarden heeft de beschikking over een eigen callcenter (~100 werkplekken) waarmee het klanten kan ondersteunen bij onder meer marketing & sales activiteiten, marktonderzoek en telemarketing. “Met een geïntegreerde dienstverlening werken aan meer winstgevendheid en een sterkere concurrentiepositie voor de klant. Dat zien we als onze belangrijkste opdracht – elk advies moet resulteren in een aantoonbare prestatieverbetering,” zegt Ronald van Eck.

Naast de hoge klanttevredenheid (“de lat ligt onveranderd hoog”) wordt MSR Consulting Group door de jury van de Nationale Business Succes Awards geprezen voor haar strategie / positionering. “MSR’s dienstverlening is de laatste jaren vrijwel geheel op de automotive gericht. En met succes! Niet voor niets maken vele autofabrikanten, importeurs en dealerorganisaties van haar diensten gebruik,” stelt de jury. Hierbij wordt tegen de achtergrond van de snel veranderende market – zowel binnen de advieswereld als binnen de automotive – vooral de rol van innovatie uitgelicht. “Innovatie is het sleutelwoord bij MSR Consulting Group, want zij is continu bezig haar diensten te verbeteren en af te stemmen op de wensen van haar klanten.”

Tot slot scoort het adviesbureau hoog als het gaat om het leveren van concrete toegevoegde waarde. In de afgelopen jaren staat de concrete waarde van extern advies onder een vergrootglas, en door de “unieke aanpak” van MSR weet het bureau zich te onderscheiden. “MSR volgt een gestructureerde werkmethodiek. Altijd wordt vooraf de businesscase van het project diepgaand geanalyseerd en de ambities – het te behalen resultaat – nauwkeurig vastgelegd. Vooraf is dus bekend wat het project voor de opdrachtgever moet opleveren. En tijdens de uitvoering zitten de teams van MSR echt bij de klant en zorgen ze ter plaatse in nauwe samenwerking met medewerkers dat toegevoegde waarde wordt geleverd,” schrijft de jury.

Kroon op het werk?
De Nationale Business Succes Award sluit af: “Een succesvolle nichespeler in een turbulente markt. De jury ziet in MSR Consulting Group een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen.” Of het voldoende is voor een finale-Award moet nog blijken. Op 4 februari 2016 vindt de grote finale van de Nationale Business Succes Award plaats, waar de in totaal ~300 genomineerde branchewinnaars zullen meedingen naar de felbegeerde prijzen. Dan wordt bekend of de parel van de automotive consultancy een kroon krijgt op het harde werk van het afgelopen jaren. MSR is tevens genomineerd voor beste performer in de zakelijke dienstverlening, snelste groeier en meest innovatieve onderneming.

De Nationale Business Succes Award wordt georganiseerd in samenwerking met RTL, Het Financieele Dagblad, Algemeen Dagblad, Management Team en BNR. RTL7-programma De Succesfactor is partner van het initiatief.

* De criteria zijn: Expertise, Onderscheidend vermogen, Innovatievermogen, Ambitie, Continuïteit, Winst/omzet en Groei in het aantal FTEs.

** De vier hoofdcategorieën zijn: De Nationale Business Succes Award; De Sterkste Groeier; De Meest innovatieve onderneming; en De Beste vrouwelijke ondernemer/CEO.

Nieuws

Meer nieuws over