FSV Corporate Finance sluit samenwerking met Credion

18 december 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

FSV Corporate Finance is een strategische samenwerking gestart met Credion. Het pand van FSV Corporate Finance in Zaltbommel biedt sinds enkele maanden ook ruimte voor Credion Bommelerwaard, een van de 47 vestigingen van het financiële adviesbureau. Via de samenwerking zetten FSV en Credion zich in voor het optimaal financieren van MKB-ondernemingen in de omgeving.

FSV Corporate Finance is een adviesbureau uit Zaltbommel dat opdrachtgevers ondersteunt en van advies voorziet bij aankoop of verkoop van bedrijven, bedrijfswaardering en –financiering, evenals Management Buy-Ins en Buy-Outs. Het corporate finance kantoor is onderdeel van het in 1978 opgerichte FSV Accountants en Adviseurs – een adviesorganisatie met meer dan 100 professionals in dienst – en bestaat ongeveer drie jaar. De corporate finance tak telt vier professionals en staat onder leiding van Geurt Hogenbrink.

samenwerking FSV Corporate finance en Credion

Onlangs is FSV een strategische samenwerking aangegaan met Credion, een Nederlandse adviesorganisatie die zich specialiseert in het aantrekken van vreemd vermogen voor MKB-bedrijven. Credion heeft een vestiging geopend in het pand van FSV in Zaltbommel, onder de naam Credion Bommelerwaard. Credion Bommelerwaard wordt geleid door Angelique Hendriks, die ruime ervaring heeft met bedrijfs- en MKB-financiering vanuit het lokale bankwezen. Credion werkt samen met circa veertig verschillende partners, van banken tot private equity investeerders en crowdfunding platformen, om zo financiering te kunnen realiseren voor MKB-ondernemingen.

Het netwerk en de expertise van Credion waren voor FSV Corporate Finance aanleiding om een samenwerking aan te gaan: “Binnen het MKB is een sterke behoefte aan advies en begeleiding in zakelijke financieringen”, aldus Hogenbrink. “Wij leveren door de samenwerking met Credion een extra toegevoegde waarde voor onze relaties, maar ook voor niet- FSV relaties. Door de onafhankelijke positie van Credion ten opzichte van de financieringsmarkten en de toegang tot de vele alternatieve financieringsproducten die er inmiddels zijn, zijn we verheugd om deze samenwerking aan te kondigen”, zei hij recentelijk, om daar aan toe te voegen: “Daarnaast zien wij dat door de landelijke dekking van Credion een exclusief samenwerkingsverband ontstaat waarbinnen ook weer kennisdeling binnen de sector plaatsvindt”, aldus Hogenbrink.

Credion breidt uit
Credion is hard aan het uitbreiden de afgelopen periode. In totaal telt het in 2001 opgerichte adviesbureau nu 47 vestigingen, die voor een groot deel zijn ontstaan door het aangaan van strategische samenwerkingen – zoals die met FSV. Hendriks ziet haar werk bij Credion meer als ondernemerschap dan als een dienstverband. Een soortgelijke samenwerking werd onlangs gesloten met de Nederlandse organisatie van het wereldwijde consultancy- en accountancynetwerkRSM voor een vestiging in Haarlem, evenals met Countus Accountants & Adviseurs in Almelo.