Interview: Mirjam Fuchs, Senior Consultant bij Yellowtail

04 december 2015 Consultancy.nl

Een interview met Mirjam Fuchs, Senior Consultant bij Yellowtail, over haar motivatie om voor het bureau aan de slag te gaan, haar werkzaamheden voor Yellowtail in de financiële sector en kennisontwikkeling.

Kun je een korte samenvatting geven van je achtergrond?
In 2009 behaalde ik mijn Bachelor Life science and Technology aan de TU Delft. Delft is een stad vol mogelijkheden en ik heb de kans gekregen (en gepakt!) om een jaar lang met 5 andere jongvolwassenen de directie te vormen van een studentenuitzendbureau. Dat heeft mijn ogen geopend voor het zakenleven en ik wist meteen dat ik daarin verder wilde. Ik liet het laboratorium achter me en ging verder met een master Management of Technology. De master heb ik gedeeltelijk in Delft gevolgd en deels in Istanbul, dat was een geweldige ervaring. Na een hele leuke (ja echt!) periode van afstuderen bij DSM op gebied van innovatiemanagement wist ik zeker wat wilde namelijk, namelijk knallen in de consultancy.

Mirjam Fuchs, Senior Consultant - Yellowtail

Je sloot je in februari 2013 aan bij Yellowtail. Wat gaf precies de doorslag om voor Yellowtail te kiezen?
Dat is een lastige vraag. Ik denk toch dat de persoonlijke klik tijdens het eerste gesprek de doorslag heeft gegeven samen met het enthousiasme waarmee ik werd ontvangen. Het is een levendig bedrijf en ik vond de financiële sector een mooi alternatief voor de life science sector. In de financiële sector kan nog flink geïnnoveerd worden, zelf kleine technologische vernieuwingen kunnen een groot verschil maken voor de sector, bedrijven en de consument. Dagelijks ervaar ik nu de dynamiek rondom innovatie in de financiële branche, dat is hartstikke gaaf!

Kun je iets meer vertellen over jouw opdrachten en jouw rol daarin?
Als Senior Business Consultant ben ik, naast business development, vaak betrokken bij projecten die voorafgaan aan grote implementaties. Denk bijvoorbeeld aan het neerzetten van een execution only hypotheek propositie; Wat is het beoogde doel? Wie is de beoogde doelgroep? En op welke elementen kan het onderscheid gemaakt worden? Er zijn nog veel meer vragen die beantwoord moeten zijn voorafgaand aan implementatie en realisatie. Enerzijds concretiseren we samen met de klant de propositie, de (technische) processen en klantreis, anderzijds analyseren we de status quo en bepalen we de impact van de implementatie.

Als Consultant bij Yellowtail richt je je op het verbeteren van klantervaringen binnen financiële instellingen, een uitdagende taak gezien de complexiteit van producten, processen en systemen achter de schermen. Op welk gecombineerd project ben je, tot dusver, het meest trots?
Ik richt mij grotendeels op business development en het concretiseren van nieuwe concepten. Wanneer een inspirerend, en vaak nog vaag, idee mij ter ore komt, beginnen bij meteen enthousiast alle radartjes te draaien. Ik vind het geweldig om zaken conceptueel verder uit te denken, te concretiseren en mensen te enthousiasmeren. Natuurlijk ben ik er dan ook het meest trots dat 1 van mijn eerste concepten op dit moment wordt ontwikkeld door onze software developers.

Yellowtail, Together

Voor consultants is het essentieel om de kennis op peil te houden. Hoe helpt Yellowtail jou daarbij?
Door middel van een persoonlijk ontwikkelprogramma kun je binnen Yellowtail samen met een van onze partners of directors een plan uitstippelen. Congressen, master classes en cursussen zijn hier onderdeel van. Uiteraard hebben we ook nog wat vakliteratuur op de tafel liggen!

Tot slot, wat doet Mirjam Fuchs om (na een opdracht) de batterij weer op te laden en weer met volle energie een nieuw project in te duiken?
Klussen in huis of gewoon genieten van een zonnige vakantie!

Nieuws

Meer nieuws over