BCG lanceert wereldwijde Private Equity praktijk

04 december 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

The Boston Consulting Group (BCG) heeft zijn expertise in investeringen en private equity gebundeld in een nieuw wereldwijd platform, genaamd ‘Principal Investors & Private Equity’ (PIPE). De nieuwe praktijk wordt geleid door Tawfik Hammoud, een senior partner die opereert vanuit BCG’s kantoor in Toronto.

Met meer dan 12.000 werknemers verspreid over 80 kantoren in 46 landen is The Boston Consulting Group (BCG) een van ’s werelds grootste management consultancybureaus, vooral erkend voor zijn dienstenaanbod in het strategie consultancysegment. BCG is actief in alle sectoren, van financiële dienstverlening tot de automotive branche, en van de publieke sector tot telecom en media. Om zijn sectorspecifieke kennis en expertise te vertalen naar diensten voor organisaties binnen deze sectoren deelt BCG – net als veel andere consultancybureaus – zijn vaardigheden en consultants in industriepraktijken in.

Eind september maakte BCG bekend dat het een nieuwe sectorpraktijk heeft gelanceerd, de wereldwijde private equity praktijk. De nieuwe divisie, genaamd ‘Principal Investors & Private Equity’ (PIPE), is de 21e praktijk van het bureau, en zal wereldwijd adviesdiensten aanbieden aan investeringsmaatschappijen. Het aanbod bestaat onder meer uit advies over ‘investment dilligence’, transformatie van portefeuille-bedrijven, strategie, of bijvoorbeeld het toetreden tot nieuwe markten of activaklassen. PIPE zal private equity investeerders, hedge funds, pensioenfondsen, staatsinvesteringsfondsen, familiekantoren en vastgoed- en infrastructuurfondsen tot zijn klantenkring rekenen.

BCG - Private Equity & Principal Investment

Met deze stap speelt BCG in op het groeiende private equity landschap wereldwijd en zet het bureau in op een versterking van zijn dienstenportfolio om zo klanten beter te kunnen begeleiden in hun steeds complexer wordende omgeving. “Sinds de financiële crisis heeft de wereld een aantal belangrijke wereldwijde financiële ontwikkelingen ondergaan – meerdere rondes van kwantitatieve verruiming, een aanhoudende daling van obligatierendement, een breed gedefinieerde equity en real assets bullmarkt, en het vervagen van de grenzen tussen publieke en private markten”, vertelt Tawfik Hammoud, die de nieuwe PIPE praktijk zal gaan leiden. “Door onze diepgaande expertise in alle sectoren, zal onze PIPE Practice Area goed uitgerust zijn om klanten te helpen bij het ontdekken van kansen en ontsluiten van waarde.”

Hammoud is gevestigd in Toronto en werkt sinds 2005 voor BCG. Bovendien doet Hammoud momenteel dienst als wereldwijd Co-Leader M&A en geeft leiding aan BCG’s Corporate Development en Technology, Media & Telecommunications praktijken in Canada. Voordat hij zich bij het strategie consultancykantoor aansloot, werkte hij voor YTH Capital, een boutique M&A advieskantoor, gaf hij leiding aan een project management softwarebedrijf in de VS en werkte hij voor BCG’s concurrent Bain & Company.

Rich Lesser, die in maart 2015 voor een tweede termijn werd herkozen als CEO van BCG, vertelt in een reactie: “Dat BCG in staat is om zowel investeerders te helpen de lat voor hun interne capaciteiten hoger te leggen, als transformationele ondersteuning te kunnen bieden voor hun portefeuilles is een geweldig vermogen gebleken om betere rendementen te genereren voor onze PIPE klanten.”