Accon avm stoomt 100 professionals klaar voor baan

02 oktober 2015 Consultancy.nl

Accon avm heeft afgelopen maand 100 junior professionals klaargestoomd voor een baan in de accountancy- en adviesbranche.

Met circa 45 kantoren verspreid over het land behoort Accon avm tot een van de grootste advies- en accountantsorganisaties van Nederland. Het adviesbedrijf richt zich op het MKB, maatschappelijke organisaties, de zorg- en medische sector, de retail en de agrarische sector.

In de afgelopen maanden heeft het bureau maar liefst 100 junior professionals aangenomen, en via een speciaal trainingsprogramma zijn de nieuwste aanwinsten klaargestoomd voor de start van hun carrière in de zakelijke dienstverlening. Het programma, intern bekend als De Boostweek, geeft starters inzicht in de ins en outs van Accon avm, kennis van de branche waarin ze actief zijn en schroeft ook hun persoonlijke vaardigheden naar en hoger niveau. “In de Boostweek doen de deelnemers in korte tijd veel kennis op, die ze meteen in de praktijk kunnen toepassen. Dat doen we door trainingen, maar ook door heel bewust informele onderdelen in het programma in te bouwen. Jonge professionals kiezen naast een vakinhoudelijk uitdagende baan ook voor organisatie waar een informele sfeer belangrijk is,” aldus Arina Blom, manager recruitment, learning & development bij Accon avm.

Accon avm 100 professionals

De Boostweek, onderdeel van het ‘On college on the job’-programma van Accon avm, bestaat uit drie trainingsdagen. In verschillende sessies worden de deelnemers meegenomen in de verschillende sectoren waarin Accon avm actief is, de producten en diensten, het kwaliteitshandboek, ICT-applicaties, en actualiteiten rondom vaktechnische thema’s. In een uitgebreide vaardigheidstraining trainen de adviseurs hun sociale en communicatieve vaardigheden. Blom: “De vaardighedentraining is een belangrijk onderdeel van de Boostweek. Adviseurs die nu leren hoe ze hun sociale en communicatieve vaardigheden optimaal kunnen inzetten, zijn de toppers van morgen." 

Ambassadeursfunctie
Naast het traditionele bijspijkeren is het doel van de training om van de junioren de ambassadeurs van het adviesvak en Accon avm te maken, zegt Blom. “Je opleiding is natuurlijk een minimumvereiste, maar waar het om gaat is om je persoonlijkheid en bijbehorende vaardigheden zo goed mogelijk in te zetten. Dat vergroot het werkplezier en daarmee worden de nieuwe collega’s enthousiast over hun vak. Stel dat alle 100 deelnemers twee mensen in hun omgeving enthousiast maken. Dan kan de branche rekenen op 200 extra adviseurs!”

Nieuws