TCS schenkt Carnegie Mellon universiteit 35 miljoen

25 september 2015 Consultancy.nl

Wereldwijde ICT-dienstverlener Tata Consultancy Services (TCS) heeft $35 miljoen gedoneerd aan de Amerikaanse Carnegie Mellon University. TCS stelt dat de financiële hulp een nieuw tijdperk inluidt van samenwerkingen tussen de twee. Voor de universiteit is dit de grootste gift ooit van een partij buiten de Verenigde Staten.

Carnegie Mellon is een bekende private universiteit met opleidingen op verschillende terreinen, waaronder wetenschap, technologie en bedrijfskunde, maar ook bestuurskunde, geesteswetenschappen en kunsten. Om zijn concurrentievermogen te verhogen heeft de universiteit uit Pennsylvania onlangs aangekondigd een nieuw gebouw te zullen opzetten van 40.000 m2, waarin onderwijs zal worden gegeven aan de studenten en waar ruimte zal komen voor de onderzoeksactiviteiten van de Carnegie Mellon faculteit. Het gebouw staat los van de andere gebouwen van de universiteit en zal worden uitgerust met state-of-the-art faciliteiten, samenwerkingsruimtes voor de CMU gemeenschap, evenals ruimten waar stafmedewerkers kunnen interacteren met studenten en leiders uit het bedrijfsleven.

Het nieuwe gebouw ligt in lijn met de bredere expansiestrategie van de universiteit. De nieuwe David A. Tepper Quadrangle, de nieuwe academische uitvalsbasis van de universiteit, die naast de nieuwe door Tata Consultancy Services (TCS) gefinancierde faciliteit zal worden opgericht, is de grootste campusvergroting van Carnegie Mellon sinds zijn oprichting in 1900 door Andrew Carnegie. 

Carnegie Mellon receives 35 million gift from TCS

Als onderdeel van de overeenkomst met TCS, zal de Indiase IT-dienstverlener $35 miljoen doneren als financiering voor het nieuwe gebouw, dat het ‘Tata Consultancy Services Building’ zal worden genoemd. Het nieuwe universiteitsgebouw zal voornamelijk gericht zijn op technologische onderwerpen zoals Digital, IT, Big Data en IT-gedreven innovatie. “Met onze gedeelde betrokkenheid bij educatie en onderzoek naar gebieden die helpen om te gaan met de uitdagingen van deze tijd, is de steun van TCS aan Carnegie Mellon zowel vanzelfsprekend als bijzonder veelbelovend”, aldus Carnegie Mellon President Subra Suresh. “Samen zullen onze twee organisaties het vermogen hebben om baanbrekende ontdekkingen te doen en de capaciteit om maatschappelijke impact te hebben op wereldwijde schaal.” 

Natarajan Chandrasekaran, Chief Executive Officer van TCS, vertelt dat zijn organisatie “trots is om te investeren in deze veelbetekenende samenwerking”. Hij voegt toe ernaar uit te kijken om samen met de universiteit “markt-gedreven innovatie te promoten en technologische vooruitgang te versnellen.”

Nieuws

Meer nieuws over