Mediaan opent vijfde vestiging in hartje Amsterdam

28 augustus 2015 Consultancy.nl

ICT-adviesbureau Mediaan heeft op 1 augustus jongstleden haar eerste vestiging in de Randstad officieus geopend. Vanuit het nieuwe kantoor in Amsterdam zijn vijf adviseurs aan het werk in de regio Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Met zo’n 85 medewerkers is Mediaan een middelgrote spelers in de ICT-branche. Het adviesbedrijf is in 1969 opgericht in Heerlen, en heeft inmiddels ook kantoren in Düsseldorf (2006), Brussel (2011) en München (2014).

Per 1 augustus 2015 heeft Mediaan een vijfde vestiging toegevoegd aan zijn portefeuille, gevestigd in Amsterdam. Stephan Bon, die begin deze maand de overstap maakte van I-bridge, over de keuze voor onze hoofdstad. “Amsterdam is steeds meer “the place to be” als het om de diensten gaat die Mediaan levert. Stad en regio zijn een dynamische en trendy hotspot waar in de voorbije jaren tal van nationale en internationale ondernemingen naartoe zijn getrokken. Amsterdam is een belangrijk centrum van innovatie geworden, een plek waar Mediaan zeker thuis hoort.” Collega Edwin Oudhuis, directeur van de vestiging, vult aan: “We zitten hier in een internationale omgeving kort bij de klanten waar we al voor werken. Daarnaast hebben we hier volop kansen om nieuwe klanten te zoeken in de regio.”

Mediaan - UP Office Building

Opdrachtgevers kunnen bij de Amsterdamse praktijk terecht voor consultancy-services en technology-projecten. “We focussen in Amsterdam op de thema’s Digital Transformation, Big Data, Business Architecture en Data Protection (security). Door de nauwe samenwerking met onze software- en ontwikkelafdeling in Heerlen, waar tevens ons back-office is gevestigd, leveren we ook Technology diensten in de Randstad,” aldus Oudhuis.

Het kantoor is gevestigd in het UP Office Building, een modern kantoorpand gelegen in hartje Amsterdam (Piet Heinkade 55). Centraal Station is op loopafstand (800 meter), terwijl de historische binnenstad van Amsterdam met al zijn winkels en horeca op loopafstand is (15 minuten). “Het gebouw heeft bovendien een prachtig 360 graden uitzicht: je kijkt uit over de stad en het IJ-gebied met al zijn bedrijvigheid,” zegt Mediaan-consultant Jan Stegink.

Het consultancy en IT-team van Mediaan Amsterdam.

Jan Stegink, Edwin Oudhuis, Stephan Bon, Marcel Pereboom

Gevraagd naar hoe Mediaan zich verwacht te onderscheiden in de regio, zegt Oudhuis: “In het bijzonder de langjarige ervaring op het gebied van softwareontwikkeling in combinatie met consultancydiensten en de aanpak bij digital transformation maken dat Mediaan kansen heeft om hier succesvol new business te verwerven. Er zijn maar weinig IT-bedrijven die zo veel ervaring hebben in dit domein, de vraag ernaar is bovendien groot en groeit gestaag.”

Nieuws

Meer nieuws over