RGP in Forbes 100 meest betrouwbare bedrijven van VS

29 juli 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Forbes en MSCI ESG Research hebben de 2015 editie van hun jaarlijkse ‘100 Most Trustworthy Companies in America’ lijst uitgebracht. Tussen de honderd vooroplopende bedrijven zijn er vier met een perfecte score, en twee bedrijven uit de adviesbranche: Sapient en Resources Global Professionals.

Sinds 2007 creëren MSCI ESG Research en Forbes jaarlijks* samen de ‘100 Most Trustworthy Companies in America’ ranglijst. Om deze lijst op te stellen screent MSCI ESG Research meer dan 5.500 beursgenoteerde Noord-Amerikaanse bedrijven met behulp van het AGR (Accounting en Governance Risico) scoresysteem. De 100 bedrijven in de lijst scoren consistent het hoogst op transparantie van boekhouding en op solide corporate governance. In de screening wordt onder andere rekening gehouden met regelgevende maatregelen, gewijzigde vorderingen, verantwoordingsmethoden voor omzet en kosten en het risico op faillissement. Uit de meting komt vervolgens een score op een 100-puntsschaal rollen, waarbij een hogere score betekent dat een bedrijf minder risico loopt. Voor de ranking zijn de honderd bedrijven met de hoogste AGR-scores op een rijtje gezet.

100 Most Trustworthy Companies in America (large cap).jpg

De top 100 meest betrouwbare bedrijven zijn opgedeeld in drie groepen: large cap (met een beurswaarde van $5 miljard of hoger), mid cap (tussen de $1 miljard en $5 miljard) en small cap (met een marktwaarde tussen de $250 miljoen en $1 miljard). zestig van de honderd bedrijven van 2015 staan voor het eerst op de lijst, veertig stonden al vaker in de lijsten van de afgelopen drie jaren, waarvan tien minstens twee keer in drie jaar tijd. Van de large cap bedrijven scoort automotive-speler Magna International het hoogst met een AGR van 99. Magna heeft zijn hoofdkantoor in Canada, maar staat genoteerd aan de NYSE aandelenbeurs. Op de tweede plaats komt Quanta Services, met een score van 96, gevolgd door National Fuel Gas Co (94) en PepsiCo (93).

100 Most Trustworthy Companies in America (mid cap).jpg

In deze editie staan vier bedrijven met een perfecte AGR score van 100 punten. Con-way en Equity Lifestyle Properties voeren de lijst van mid cap bedrijven aan, terwijl de perfecte scores van Stepan Company en Tower International deze twee bedrijven de leiding geven op de lijst met small cap bedrijven. Onder de mid cap bedrijven in de lijst staat ook Sapient, een marketing en consultancybureau dat diensten aanbied op het snijvlak van business, marketing en technologie. Sapient Corp – dat bestaat uit de onderdelen SapientNitro, Sapient Global Markets en Sapient Government Services – scoort met een AGR van 87 boven het gemiddelde van de mid cap bedrijven. Het bedrijf werd opgericht in 1990, behaalt omzetten van boven de $1,3 miljard en heeft een beurswaarde van ongeveer $3,5 miljard.

100 Most Trustworthy Companies in America (small cap).jpg

Tussen de dertig betrouwbaarste small cap bedrijven is ook Resources Global Professionals (RGP) te vinden. RGP is een wereldwijde zakelijke dienstverlener met 2.900 professionals verspreid over 73 kantoren in 22 landen. Van de 73 kantoren staan er 47 in de Verenigde Staten. “We zijn trots op onze selectie als een van Forbes ‘100 Most Trustworthy Companies”, aldus Toney Cherbak, CEO  van RGP, in een reactie. “Deze erkenning betekent veel voor ons bedrijf en ons sturende principe om altijd het juiste te doen.”

* De ‘100 Most Trustworthy Companies in America’ lijst werd in 2011 niet uitgebracht.