Bart Brenninkmeijer leidt MKB zorgpraktijk van Mercer

29 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mercer heeft Bart Brenninkmeijer per 1 juli 2015 aangesteld als Leader SME & MidMarket Health. Brenninkmeijer vormt samen met Frank Immens en Peter Abelskamp het managementteam Health voor de Nederlandse landenorganisatie.

Bart Brenninkmeijer (45 jaar) heeft meer dan 20 jaar ervaring in de pensioen en zorgwereld. Na het behalen van zijn Master in European Business Administration begon Brenninkmeijer zijn loopbaan bij intermediair Meeus als Pensioenadviseur. In 1999 maakte hij de overstap naar Aon, waar hij tot 2011 werkzaam bleef. Bij de risicoadviseur en –verzekeraar werkte Brenninkmeijer voor diverse business units, waaronder Aon Consulting, Aon Risk Services en Aon Hewitt, en vervulde hij verschillende (leidinggevende) rollen.

Bart Brenninkmeijer | Frank Immens | Peter Abelskamp

Vervolgens werkte Brenninkmeijer voor Van Lanschot Chabot, een risicoverzekeraar uit Den Bosch die volgens eigen zeggen behoort tot een van de oudste financiële dienstverleners van ons land (opgericht in 1769). Na een periode van zo’n vier jaar bij het bureau, waar hij de functie bekleedde van Directeur Employee Benefits, heeft Brenninkmeijer besloten terug te keren naar de adviesbranche. Per 1 juli is hij aan de slag gegaan als Leader SME & Midmarket bij Mercer, waarbij hij strategisch en operationeel verantwoordelijk is voor het segment midden- en kleinbedrijf. Ook treedt Brenninkmeijer toe tot het Managementteam Health van Mercer Nederland – de overige twee leden zijn Frank Immens en Peter Abelskamp.

Met de aanstelling van Brenninkmeijer bouwt Mercer volgens Abelskamp, Business Leader Health & Benefits Netherlands, verder aan het verstevigen van haar positie als “leidende adviesorganisatie” op het gebied van zorg en inkomen. “Wij zijn erg blij dat Bart het team van Mercer Health in Nederland komt versterken. Bart heeft door zijn ervaring een brede marktkennis op het gebied van zorg en inkomen, pensioenen en schade. Ook zijn bestuurlijke en leidinggevende ervaring is een aanwinst voor Mercer.”