Aeternus begeleidt overname communicatiebureau Dim

28 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Dim, een communicatiebureau uit Tegelen is onlangs verkocht aan Loek Gussenhoven, die de onderneming heeft samengevoegd met zijn twee andere bedrijven, Coppen en VermeulenCoppen. Door de stap zal de nieuwe bureaucombinatie voortaan een ‘total branding’ concept bieden aan klanten. Aeternus Corporate Finance trad bij de transactie op als adviseur van Dim.

Dim, branding by design, is een Nederlands communicatiebureau uit Tegelen dat in 1984 werd opgericht door Bert Canjels. Het familiebedrijf richt zich onder meer op branding, marketingcommunicatie en merkpositionering. Begin juli werd Dim overgenomen door Loek Gussenhoven, die het bedrijf heeft samengevoegd met twee van zijn andere bedrijven: Coppen communications+marketing en VermeulenCoppen design+innovation. Reden voor de overname lag in de wens om de markt een ‘total branding’ dienstenspectrum te kunnen bieden. Gussenhoven zal fungeren als directeur/eigenaar van het nieuwe communicatiebureau, dat in totaal 23 werknemers zal tellen. De professionals van Coppen en VermeulenCoppen hebben sinds 13 juli hun intrek genomen in het kantoor van Dim, gevestigd aan de Kaldenkerkerweg 33 in Tegelen, gemeente Venlo.

Aeternus begeleidt overname communicatiebureau Dim

Overkoepelende merkpositionering
Dim oprichter Bert Canjels en Jaap Canjels* over de nieuwe bureaucombinatie: “Coppen is sterk in strategische marketing en communicatie, het ontwikkelen van creatieve concepten en het voeren van (online) campagnes. De specialismen van VermeulenCoppen liggen op het vlak van corporate en packaging design.” Gussenhoven benadrukt de toegevoegde waarde van Dim: "Dim heeft een bewezen staat van dienst als het gaat om communicatiestrategie en uitvoering, ruimtelijk design, webbouw en social media.” 

Hij vervolgt: “Deze drie-eenheid zorgt er samen voor dat alle contactmomenten tussen klant en merk vanuit één overkoepelende merkpositionering worden ingevuld en optimaal op elkaar worden afgestemd. Een integrale manier van werken waarvan onze klanten de vruchten gaan plukken."

Loek Gussenhoven, Bert Canjels en Jaap Canjels

Aeternus Corporate Finance
Dim werd bij de transactie begeleid door de corporate finance experts van
Aeternus. Het corporate finance kantoor begeleidt ondernemers in het top MKB en mid-corporate segment bij fusies en overnames, participaties en bedrijfsfinanciering en is een specialist op het gebied van waarderingen en bedrijfsfinanciering. Aeternus Corporate Finance maakt onderdeel uit van M&A worldwide en is gevestigd in Venlo en Eindhoven.

Onlangs breidde het corporate finance kantoor zijn team uit met vijf nieuwe professionals. 

* Na de overname vervult Dim oprichter Bert Canjels de rol van Creative Director en bekleedt Jaap Canjels, voor de overname directeur van Dim, de rol van Managing Director.