Mercer is European Pension Consultancy van het jaar

09 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Mercer en Redington hebben tijdens een jaarlijkse uitreiking in Londen de prestigieuze ‘European Pensions Award’ 2015 in de wacht gesleept. Redington werd verkozen tot ‘Risk Management Firm of the Year’, terwijl Mercer er met de award voor ‘European Pensions Consultancy of the Year’ vandoor ging. Ook won Mercer een award in de categorie ‘European Pensions Personality of the year’.

Ieder jaar is European Pensions, een Brits magazine en platform voor besluitvormers binnen de pensioensector, de gastheer van de ‘European Pensions Awards’. De competitie werd in het leven geroepen om erkenning te geven aan buitengewone prestaties binnen het kader van Europese pensioenvoorzieningen. Tijdens de feestelijke ceremonie kwamen investeringsmaatschappijen, consultancybedrijven en pensioenaanbieders uit heel Europa bijeen.

Winnaars van de European Pensions Awards 2015

Dit jaar kwamen er honderden nominaties binnen van de belangrijkste aanbieders binnen Europa, waarvan de uiteindelijke finalisten werden uitgenodigd om een Gala Diner en prijsuitreiking bij te wonen, die eind juni in het Grosvenor House Hotel, in Londen, plaatsvond. Tijdens de avond werden de winnaars van de 28 verschillende categorieën bekendgemaakt. De grote winnaars van de avond waren Insight Investment, State Street Global Advisers en Mercer, die elk twee awards wisten te winnen.

Mercer, een wereldwijd pensioen- en HR consultancybureau werd verkozen tot ‘European Pensions Consultancy of the Year’. De jury gunde Mercer de award vanwege de hulp die het biedt aan pensioenfondsen in tijden van veranderlijke wetgeving en voor hun diepe kennis van de markt. Edwin Sier, Market Business Leader Retirement Benelux bij Mercer: “Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa verandert de pensioenwetgeving. We hebben er een speerpunt van gemaakt om daar bovenop te zitten. Niet alleen om pensioenfondsen de weg te wijzen in de huidige wetgeving, maar ook om voorop te lopen in het helpen vormen van nieuwe wetgeving.”

Martine Ferland - Mercer

Naast bovenstaande prijs ging er bovendien een award naar Martine Ferland, President Europe & Pacific bij Mercer – Ferland won de prijs voor ‘European Pensions Personality of the Year’. Vanuit de consultancybranche wist naast Mercer alleen Redington, een in de UK gevestigde investment consultant voor pensioenfondsen en andere lange termijn spaarinstellingen, in de prijzen te vallen. Redington werd verkozen tot ‘Risk Management Firm of the Year’.