PA Consulting ondersteunt Ben Ainslie Racing team

03 juli 2015 Consultancy.nl

Om de America’s Cup binnen te slepen is een fijn staaltje teamwork nodig. Om de kansen van het Ben Ainslie Racing team te verhogen om deze prestigieuze trofee voor het eerst in zijn geschiedenis te winnen heeft het team een partnership afgesloten met PA Consulting Group.

De America’s Cup, ook wel bekend als de ‘Auld Mug’, is ’s werelds oudste sporttrofee. De sportwedstrijd vindt zijn oorsprong als een race om the Isle of White in 1851 tussen het Verenigd Koninkrijk en Amerika. De trofee wordt ondertussen felbegeerd door een aantal grote zeillanden. Nieuw Zeeland kwam in de vorige editie heel dichtbij de winst, maar moest het net aan afleggen aan het Amerikaanse team. Het Verenigd Koninkrijk blijft telkens net achter het net vissen en heeft de prijs in zijn lange geschiedenis nog nooit gewonnen.

Ben Ainslie Racing partners with PA Consulting

Het winnen van de beker is een gigantische uitdaging. Vooral de hoge kosten voor R&D investeringen om het team in het voordeel te brengen en de ontwikkeling en implementatie van de nieuwste technologie maken het een lastig karwei. Ben Ainslie Racing (BAR) is in de UK bezig om een team samen te stellen van de beste ontwerpers, ingenieurs en innovators om de winst voor de volgende editie in 2017 te verzekeren. Dit consortium draagt de naam BAR Technical Innovation Group (TIG) en vertegenwoordigt volgens eigen zeggen het beste dat Brittannië te bieden heeft. Zij zullen technologisch inzicht bieden en de leiding voeren over de projecten onder andere op het gebied van metingen en sensoren, techniek en people management.

Onlangs kondigde PA Consulting Group, een van oorsprong Brits consultancybureau, aan dat zij BAR zullen ondersteunen in hun winststreven. PA levert een scala aan ervaring en geavanceerde technologieën die complementair zijn aan wat BAR zelf in huis heeft. Daarnaast zal PA’s Phil White de stuurgroep voorzitten die leiding geeft aan de TIG. Alan Middleton, PA Consulting Group’s Chief Executive Officer, vertelt: “De UK is een werelleider op het gebied van bouwkunde en technologische innovatie. PA, zelf ook een innoverend, consultancy en technologiebureau, is trots om via zijn expertise bij te dragen aan de strijd. Daarbij werken we nauw samen met het Ben Ainslie Racing team en andere bijdragende bedrijven.”

Ben-Ainslie-Racing-partners-with-PA-Consulting -2

BAR’s Team Principal en Skipper Ben Ainslie voegt toe: “We onderschatten de uitdaging die voor ons ligt niet, de America’s Cup is de oudste trofee in de internationale sportwereld, en in de 162 jaar en 34 wedstrijden hiervoor heeft Brittannië nog nooit gewonnen. Dit is de eerste keer dat wij challenger zijn, en tot nu toe heeft nog maar een challenger bij zijn eerste poging gewonnen. We zullen dus zeker geschiedenis schrijven als we met de Cup naar huis gaan, maar we realiseren dat we daarbij alle hulp nodig hebben die we kunnen krijgen. Dat is de reden dat we de Technology Innovation Group op poten hebben gezet en de reden dat we verheugd zijn om PA Consulting Group aan boord te hebben.”

Nieuws

Meer nieuws over