KPMG Advisory neemt Brits bureau Nunwood over

03 juli 2015 Consultancy.nl

KPMG heeft in het Verenigd Koninkrijk customer experience management specialist Nunwood overgenomen. Met de transactie speelt KPMG UK in op de groeiende vraag naar adviesdiensten op het gebied van customer experience en omni-channel. Zo’n 80 consultants maken de overstap naar de consultancypraktijk van het Big Four kantoor.

Het Britse Nunwood is opgericht in 1996. Het adviesbureau is gespecialiseerd in management consultancy, digital en sales & marketing. Klanten van het bureau komen onder andere uit de retail, telecom, en financiële sector en schakelen Nunwood in voor vraagstukken op het gebied van onder meer customer experience strategie, customer journey mapping, analytics en CEX technologie. Nunwood heeft kantoren in Londen (hoofdkantoor) en Leeds.

KPMG-Advisory-buys-Nunwood

Als onderdeel van zijn ambities om zijn customer experience management dienstenaanbod te verbreden en grotere waarde voor zijn klanten te genereren heeft de adviespraktijk van KPMG besloten Nunwood over te nemen. De aankoop stelt het Big Four kantoor in staat om een volledig geïntegreerd CEX dienstverlening aan zijn klanten aan te bieden, van strategie tot executie. “Deze deal is strategisch zeer belangrijk voor KPMG omdat het ons in staat stelt klanten van de tools te voorzien die zij nodig hebben om echt klantgericht te worden”, legt Richard Fleming uit. KPMG’s Head of Advisory vervolgt: “Nunwood’s begrip van de zaken die klantengedrag bepalen, en de manier waarop zij focussen op het verbeteren van de ervaring van de klanten past geweldig bij onze aanpak om technologie in de kern te plaatsen van alles wat wij doen. Door onze krachten te bundelen kunnen we klanten beter helpen om actie te ondernemen, zodat ieder besluit dat zij nemen gebaseerd is op real-time klanteninformatie.”

Richard-Fleming-and-Philip-Rushfirth-16360

Nunwood krijgt door de deal toegang tot KPMG’s footprint en complementaire vaardigheden, ten gunste van zijn dienstverlening, aldus Phil Rushfirth, medeoprichter van Nunwood. “Met steun van KPMG zijn we in staat om te voldoen aan de groeiende vraag van bestaande en potentiele klanten. Ook breiden wij zo ons vermogen uit om hen te voorzien van de technologie en het advies die zullen leiden tot een verbetering van de klantenservice”, zegt Rushfirth.

Als onderdeel van de deal maken de 80 werknemers van Nunwood de overstap naar KPMG. Rushfirth blijft als Director betrokken bij het geïntegreerde bedrijf.

Nieuws

Meer nieuws over