Factor Bedrijfsovernames begeleidt deal van GST

05 juni 2015 Consultancy.nl

Gas Service Team uit Almelo heeft Oldenhave Service & Onderhoud uit Ulft overgenomen. De koper werd gedurende het gehele aankooptraject bijgestaan door M&A kantoor Factor Bedrijfsovernames.

Al meer dan 25 jaar is Gas Service Team (GST) actief in Twente en omstreken op het gebied van advies, onderhoud, verkoop en installatie van toestellen voor verwarming en warm water, van CV-ketels en boilers tot luchtverwarmers. GST richt zich op zowel de particuliere- als de zakelijke markt.

GST - Gas Service Team

In lijn met de groeiambities van GST, waarbij zij naast autonome groei door middel van acquisities de groei wil versnellen, besloot het management team van het bedrijf eerder dit jaar Factor Bedrijfsovernames in de arm te nemen. Belangrijkste opdracht voor de fusie en overname expert: het vinden van een geschikte overnametarget, die zowel aansluit bij de strategische doelstellingen als de culturele eisen. Geen gemakkelijke opgave, erkent René ten Berge, algemeen directeur van GST: “Door de vele (rand)voorwaarden die het Gas Service Team heeft opgenomen in haar zoekprofiel is het mijns inziens voor Factor Bedrijfsovernames een zeer uitdagende zoekopdracht geworden.”

Het zoekproces resulteerde in een aantal potentiële targets, die vervolgens werden onderworpen aan een uitgebreide waardering en due diligence. De keuze viel uiteindelijk op Oldenhave Service & Onderhoud (OSO), een onderdeel van Oldenhave Installatiegroep, een onderneming met een sterke aanwezigheid in Noord-Oost Gelderland. OSO richt zich binnen Oldenhave Installatiegroep met haar activiteiten op de particuliere markt, onder andere middels ketelvervanging, CV-installatie en onderhoudswerkzaamheden.

Factor banner

Ook de onderhandelingen en het begeleiden en coördineren van de juridische afronding (begin mei) werd begeleid door Factor Bedrijfsovernames. Tot tevredenheid van Ten Berge: “Gedurende het uitvoerige zoekproces heeft Factor Bedrijfsovernames de maximale inspanning, deskundigheid en kwaliteit geleverd wat uiteindelijk heeft geresulteerd in de afronding van een aankooptraject.”

De activiteiten van OSO zijn inmiddels geïntegreerd binnen GST. Door de integratie kan GST volgens Ten Berge vanuit de vestigingen te Almelo en Ulft een optimaal dienstenaanbod leveren aan haar afnemers in Overijssel en Noord-Oost Gelderland.

Nieuws