Factor Bedrijfsovernames begeleidt Fudura | Cogas deal

12 juni 2015 Consultancy.nl

Energiebedrijf Fudura heeft begin deze maand Cogas Meetdiensten overgenomen, een netbeheerder actief in het oosten van het land. Met de overname versterkt Fudura haar positie als adviseur en dienstverlener energievoorziening. Verkoper Cogas werd tijdens de transactie geadviseerd door Factor Bedrijfsovernames.

Fudura levert meet- en datadiensten voor de zakelijke markt en ontwerpt, bouwt en verhuurt energie-infrastructuur. Het bedrijf is onderdeel van Enexis, een van de grootste netbeheerders van ons land.

Ter versterking van de dienstverlening heeft Fudura in april van dit jaar een intentieovereenkomst getekend met Cogas Meetdiensten, een bedrijf uit Almelo dat grootverbruikers helpt met het verwerken en inzichtelijk maken van meetgegevens. In de afgelopen maanden hebben beide bedrijven een due diligence traject uitgevoerd – met succes, de transactie is inmiddels beklonken en sinds 1 juni 2015 is Cogas Meetdiensten onderdeel van Fudura. Alle medewerkers van het Almelose bedrijf hebben de overstap gemaakt.

Fudura

René Pruijssers, directeur van Fudura, over de deal: “Bedrijven en instellingen zijn met het oog op de verduurzaming continu op zoek naar hoogwaardige adviezen en betrouwbare datadiensten. Met de overname van Cogas Meetdiensten nemen we belangrijke kennis en kunde over op het gebied van gasoplossingen en de glastuinbouw om ook op deze sectoren aan de vraag te kunnen voldoen. Hiermee geven we duidelijk vorm aan onze nieuwe strategie om onze positie als adviseur en dienstverlener energievoorziening verder te versterken en daarmee onze groei verder voort te zetten.”

Fudura - Enexis - Cogas - Factor

Dario Aresu, manager Meetdiensten bij Cogas, laat in een reactie weten dat hij het “volste vertrouwen” heeft dat met de overname zowel de klanten als medewerkers van zijn bedrijf een mooie toekomst tegemoet gaan. “Om aan de behoefte van onze zakelijke klanten te kunnen blijven voldoen, moeten producten en diensten in een steeds hoger tempo worden doorontwikkeld. Met de overname door Fudura – een bewezen speler in de metermarkt – blijven onze klanten, nu en in de toekomst, verzekerd van een uitstekend aanbod van producten en diensten.”

Verkoper Cogas werd tijdens de transactie bijgestaan door Factor Bedrijfsovernames, een boutique corporate finance kantoor met vestigingen in het oosten van het land. 

Nieuws

Meer nieuws over