KPMGer Mirjam Bult in bestuur van Universiteit Twente

11 augustus 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Universiteit Twente heeft Mirjam Bult, sectorleider onderwijs en onderzoek bij KPMG Advisory, per 1 oktober 2015 benoemd als nieuwe vicevoorzitter van het College van Bestuur. Zij volgt Kees van Ast op. Zijn benoemingstermijn als Collegelid eindigt per oktober dit jaar.

Mirjam Bult heeft jarenlange ervaring in de wetenschap en het hoger onderwijs. Na het behalen van haar MSc. in Public Administration aan de Universiteit Twente in 1995 werkte ze jarenlang voor de universiteit. In 2003 promoveerde Bult op het gebied van publiek-private samenwerking. Tussen 2007 en 2012 trad zij op als secretaris van de 3TU.Federatie – een samenwerkingsverband van TU Delft, TU Eindhoven en Universiteit Twente – en was daarbij verantwoordelijk voor strategie ontwikkeling en coördinatie van de gezamenlijke activiteiten van de universiteiten op het gebied van onderwijs, onderzoek en kennisvalorisatie.

Miram Bult - KPMG

In 2012 maakte Bult de overstap naar het bedrijfsleven en trad ze in dienst bij KPMG, waar ze als adviseur aan de slag ging binnen de Management Consulting praktijk. Momenteel is Bult als sectorleider onderwijs verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van strategieontwikkeling, organisatie-inrichting, optimalisatie van bedrijfsvoeringsprocessen, beslissingsondersteuning en financieel management binnen kennisinstellingen. Bult maakt ook deel uit van het managementteam van KPMG Public Sector, en is buiten het Big 4 kantoor verder lid van de wetenschappelijke raad van PPS Netwerk NL en lid van de adviesraad van het expertisecentrum ‘Tech your Future.’

Per 1 oktober 2015 is de Universiteit Twente-alumnus benoemd tot vicevoorzitter van het College van Bestuur, het hoogste bestuursorgaan van de onderwijsinstelling. Anton Schaaf, Voorzitter van de Raad van Toezicht, laat in een reactie weten “verheugd te zijn” over de komst van Bult. “Mirjam heeft een brede ervaring in de sector, zowel met onderwijs en onderzoek, bedrijfsvoering, en met bestuurlijke processen. Zij is complementair ten opzichte van de andere Collegeleden. Dit maakt haar een sterk lid van het College van Bestuur.”

Bult over haar aanstelling: “Ik ben ontzettend vereerd en trots dat ik deze rol aan de Universiteit Twente mag gaan vervullen en zo bij kan dragen aan de verdere ontwikkeling van de onmiskenbare kracht en het potentieel van de UT."