MTH accountants & adviseurs viert 65 jarig jubileum

29 mei 2015 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Accountants- en advieskantoor MTH bestaat 65 jaar, een mijlpaal waar het kantoor niet zomaar aan voorbij gaat. Op hun eigen website is er ruime aandacht voor de organisatiehistorie van het kantoor, enerzijds als eerbetoon aan oprichter en pionier die het bedrijf wist op te bouwen, tot aan de bestuurders die MTH de afgelopen jaren lieten uitgroeien tot een multidisciplinair advieskantoor met een jaarlijkse omzet van zo’n €38 miljoen. 

MTH Accountants & Adviseurs, in 1965 opgericht als ‘Meeuwsen & Co’, viert dit jaar – officieel per 1 mei – en het 65-jarig bestaan van het bedrijf. Anno 2015 levert het accountants- en advieskantoor diensten op het snijvlak van financiële, fiscale- en juridische advisering, bedrijfsadvisering, financieringen, personeelsbeleid, corporate finance, recovery en internationaal zakendoen. Het kantoor heeft 18 vestigingen verspreid over voornamelijk Midden- en Noord-Nederland en heeft zo’n 400 professionals in dienst. In 2014 behaalde MTH een omzet van zo’n €38 miljoen.

MTH - 65 jaar

Uitbreiding
De afgelopen jaren zette MTH Accountants & Adviseurs in op het geleidelijk uitbreiden van hun vestigingen. Waar veel grotere accountancykantoren hun focus de afgelopen jaren juist verlegden naar de grotere steden, zijn er bijvoorbeeld in het Noorden van het land goede kansen ontstaan voor organisaties als MTH. In 2013 werd bijvoorbeeld een kantoor in Heerenveen geopend. Eind dat jaar tijdens een door MTH georganiseerde themabijeenkomst in Heerenveen, gaf toenmalig MTH directeur Martin van As aan: “Dat wij groeien heeft denk ik meerdere oorzaken. Op de eerste plaats is het zo dat wij een breed scala aan diensten te bieden hebben, met bijna alle specialismen. Daarnaast zijn wij ook altijd zeer betrokken bij de regio waar we zelf actief zijn.” Verder gaf hij aan: “Het einde aan de groei is volgens MTH nog lang niet in zicht: er ligt veel terrein braak in het Noorden. Dat komt ook omdat veel grotere accountantskantoren zich terug trekken naar de Randstad, en de kleinere, bestaande accountants niet alle specialismen in huis hebben”, aldus Van As.

Begin februari van dit jaar, en inmiddels ruim een jaar verder, werden de groeiambities van MTH nogmaals onderstreept door Olaf ten Hoopen*, die per 1 januari van dit jaar is aangetreden als voorzitter van het bestuur** van MTH. Hij zei: “Geleidelijk zal MTH haar regio vergroten. We willen uitbreiden aan de randen van het gebied waar we al zitten. Op die manier kun je niet gemakkelijk de expertise inzetten waar het nodig is. Door onze regio langzamerhand te vergroten kan dat wel," om daar aan toe te voegen: “MTH heeft nu vestigingen in het noorden en midden van het land. Van Almere tot Voorthuizen, overal zitten kantoren. Maar de basis blijft Emmeloord. Daar is het allemaal begonnen met meneer Meeuwsen op z'n motor." Met dat laatste refereert hij aan oprichter en pionier Marinus Meeuwsen, die in 1950 zijn belasting- en accountantskantoor oprichtte, en met zijn aangeschafte motor (een Zundapp 200cc) zijn (potentële) klanten bezocht.

Bestuur van MTH accountants & adviseurs

MTH viert 65-jarig bestaan
Inmiddels bestaat MTH 65 jaar en het kantoor staat in het bijzonder deze maand bewust stil bij de behaalde mijlpaal, onder meer als eerbetoon aan oprichter Meeuwsen, en om met het hele bedrijf terug te blikken naar zijn roots***. Bestuursvoorzitter Ten Hoopen: “Zijn rentmeesterschap heeft ons uiteindelijk gebracht waar MTH accountants & adviseurs nu staat: Een mooi team dat graag samenwerkt om alle ondernemers te helpen bij het realiseren van hun eigen dromen en ambities… Wij kijken terug op onze rijke historie. Een historie waarvan het vertrouwen van onze relaties de kern is. Het vertrouwen dat onze oprichters en alle collega`s in de loop der jaren hebben verdiend met de ondersteuning die zij geven aan ondernemers.”

Ten Hoopen benadrukt de visie van het accountants- en advieskantoor voor de toekomst: “Wij willen de komende jaren graag de beste onafhankelijke partner voor ondernemers en bestuurders blijven”, aldus de bestuursvoorzitter.

* Olaf ten Hoopen is de zoon van Ger ten Hoopen, die zich in 1975 zich bij Meeuwsen & Co voegde waarna het bedrijf verder ging als Meeuwsen Ten Hoopen (MTH)

** Ten Hoopen vormt samen met Peter Houtkamp en Ton Rakké het nieuwe dagelijkse bestuur van MTH Accountants & Adviseurs.

*** Op de website van MTH wordt in chronologische volgorde met enkele artikelen de historie van MTH beschreven: Van de oprichting van Meeuwsen in 1950, de uitbreiding naar Meeuwsen Ten Hoopen in 1978, totaan de verandering naar een maatschap in 1986, het afscheid van Ger ten Hoopen in 2000, en de groeijaren tussen 2000-2014 (onder leiding van oud-bestuursvoorzitter – en wijlen – Frits Spijker en zijn toenmalige medebestuurders Piet de Boer en Louis van der Burg).