Recordjaar voor consultancybureau Slalom Consulting

22 mei 2015 Consultancy.nl

2014 is het meest succesvolle jaar ooit voor Slalom Consulting. Het bureau boekte de hoogste omzet ooit, mede door de opening van drie nieuwe kantoren in de Verenigde Staten en zijn eerste kantoor in het Verenigd Konikrijk. Naar de toekomst toe heeft Slalom Consulting ambitieuze groeiplannen.

Management consultancybureau Slalom Consulting werd in 2001 opgericht door Brad Jackson en John Tobin – de huidige CEO van het adviesbureau. Sinds de oprichting in Seattle groeide het bureau gestaag en breidde zijn footprint in de rest van de Verenigde Staten uit, startend met een tweede kantoor in Chicago in 2005. Tussen 2006 en 2013 opende Slalom nog eens 10 nieuwe kantoren verspreid over de VS – van New York (2011) tot Portland (2006) en van San Francisco (eveneens 2006) tot Dallas (2007), om maar enkele voorbeelden te noemen. Afgelopen jaar werden drie nieuwe kantoren toegevoegd: Houston, Phoenix en Sillicon Valley.

Een overzicht van alle kantoren van Slalom Consulting:

Slalom Consulting - Offices

Internationale expansie
In de herfst van 2014 zet Slalom voor het eerst zijn voet buiten Amerikaans grondgebied en maakt het de oversteek naar Europa, met Londen als bestemming. Op dit moment heeft Slalom Consulting wereldwijd meer dan 3.000 consultants in dienst, verspreid over zijn 16 kantoren.

“Op veel verschillende gebieden is 2014 het meest succesvolle jaar in Slalom’s geschiedenis geweest. We hebben een bottom-line groei van 40% gerealiseerd, hebben recordomzetten gedraaid in veel van onze bestaande markten, hebben drie nieuwe markten in de VS betreden, en openden ons eerste internationale kantoor in Londen. Het is een zeer goed jaar geweest”, legt CEO Tobin uit.

John Tobin - Slalom Consulting

Terwijl Londen nog maar net is opgezet, kijkt het bureau al weer verder uit naar nieuwe kansen en markten. Zo plant het bureau om in het tweede kwartaal van 2015 een tweede internationale basis op te zetten in Toronto, en zijn footprint in de VS nog verder uit te breiden met een kantoor in Philadelphia in Q3 en in Washington D.C. in 2016.

Vision 2020
Voor de lange termijn stelt het bureau dit jaar zijn Vision 2020 strategie op. In dit plan zullen de ambities van Slalom Consulting en de daarvan afgeleide strategische doelstellingen gedetailleerd worden uitgewerkt. Tobin licht toe: “Dit jaar beginnen we met het opbouwen van ons 2020 Strategic Plan, wat ons dichter bij het vervullen van onze ambitieuze visies zal brengen. We zijn samen op weg om geweldige dingen te bereiken. Het is echt een geweldige tijd om bij Slalom te werken. Ik ben zo dankbaar voor de reis die wij nu afleggen, en alles wat reeds achter ons ligt, en ik ben zelfs nog enthousiaster over de toekomst.”

Nieuws

Meer nieuws over