IT-Staffing wint consultancyopdrachten in overheidsland

27 april 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

ICT-detacheerder IT-Staffing heeft diverse opdrachten binnengehaald bij diverse overheidsinstellingen. Het bureau uit Nieuwegein gaat de komende jaren ICT-adviseurs en -professionals leveren aan het IND, het COA, het ministerie van OCW en het CJIB.

De Staffing Groep
IT-Staffing is onderdeel van De Staffing Groep, welke in 1986 werd opgericht en de afgelopen 25 jaar uitgroeide tot een van de grootste IT-detacheerders van Nederland. De groep kent drie afzonderlijk opererende labels. Allereerst IT-Staffing, het label dat vrijwel alle functies op IT-gebied invult en zich richt op specialisten op de terreinen marketing, financiën, HR en juridische zaken en engineering. De overige twee labels zijn IP Staffing, die bedrijven, profit en non-profit organisaties van interim professionals voorziet, en tenslotte GP-Staffing, de tak die voorziet in overheidsprofessionals met een politiek-bestuurlijke achtergrond.

IT Staffing

Raamovereenkomst met IND en COA
Onlangs maakte IT-Staffing bekend nieuwe raamovereenkomsten te hebben afgesloten met diverse overheidsinstellingen. Zo heeft het met de Immigratie-en Naturalisatiedienst (IND) en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een contract – ter waarde van €2,3 miljoen – afgesloten voor bemiddeling van extern IT-personeel. Namens de opdrachtgevers werd de opdracht in een aanbestedingstraject uiteindelijk door het Inkoop UitvoeringsCentrum (IUC) gegund aan IT-Staffing. IT-Staffing meldt “trots te zijn om als enige geselecteerd te zijn als Intermediair voor de IND en het COA”, en zegt daarover: “De samenwerking omvat het leveren en contracteren van de volledige inhuur van externe ICT Consultants. De raamovereenkomst is ingegaan op 1 april en heeft een duur van minimaal vier jaar met optie tot verlenging. IT-Staffing heeft al jarenlang een uitstekende samenwerking met de IND.”

Ministerie van OCW en CJIB
Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) besloten eerder al om voor de komende jaren IT-Staffing – naast enkele andere partijen (Harvey Nash, Headfirst) – in te schakelen voor externe inhuur. Hier geldt een startdatum van 1 februari en een totale looptijd van maximaal 4 jaar. IT Staffing: “Wij zijn geselecteerd om op vakkundige wijze zorg te dragen voor de algehele inhuur van professionals binnen de categorieën interim management, financieel advies, inkoop en juridisch advies en auditcapaciteit.