Jonathan Sparey leidt L.E.K. Consulting in Europa

24 april 2015 Consultancy.nl

Wereldwijd consultancybureau L.E.K. Consulting heeft Jonathan Sparey benoemd als zijn nieuwe topman voor Europa. Sparey volgt John Goddard op, die actief zal blijven voor het bureau als hoofd van de Surface Transport & Logistics praktijk in Europa, evenals als senior adviseur voor bestuurders en managementteams.

John Goddard is al meer dan 25 jaar in dienst bij L.E.K. Consulting. In 1989 trad hij in dienst bij het bureau, na een zesjarig dienstverband bij Procter & Gamble. Bij L.E.K. klom Goddard geleidelijk door de rangen en werd in 1995 aangesteld als partner. De afgelopen 20 jaar heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan in onder andere strategy consulting, prestatieverbetering, transactiebegeleiding, en bedrijfsontwikkeling in private en publieke sectoren wereldwijd. Goddard focust zich vooral op transportontwikkelingen in Europa, en zijn klantenportfolio bestaat dan ook uit transport operators, aanbieders van vracht- en logistieke diensten, publieke sector autoriteiten en instellingen in de bus-, maritieme, wegen- en spoorsectoren.

John Goddard, Jonathan Sparey and Stuart Jackson

Sinds 2012 had Goddard de leiding over de Europese activiteiten van L.E.K. Consulting, opererend vanuit kantoren in Londen, Milaan, München, Parijs en Wroclaw, Polen. Begin deze maand overhandigde hij zijn positie aan Jonathan Sparey, die reeds 20 jaar voor het bureau werkt vanuit Londen. Voor zijn tijd bij L.E.K. was Sparey onder andere de executive director voor handelsbank Samuel Montagu. Bij het adviesbureau specialiseert Sparey zich voornamelijk in de gezondheidszorg, en geeft leiding aan de activiteiten van L.E.K.’s Europese Healthcare Services unit. Onder zijn leiderschap groeide de praktijk exponentieel en heeft het een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Naast zijn ervaring in de gezondheidszorg heeft Sparey ook ervaring in de financiële dienstverleningssector en de zakelijke dienstverlening zowel in het Verenigd Koninkrijk als internationaal.

In een reactie op de aanstelling van Sparey zegt Stuart Jackson, Global Managing Partner van L.E.K. Consulting: “Jonathan heeft een essentiële rol gespeeld in de groei van L.E.K. in de afgelopen 20 jaar, en zal de groei van ons bureau blijven aansturen terwijl we streven om hoogwaardige resultaten te leveren aan onze klanten.”

LEK Consulting - Office

Goddard blijft actief bij het bureau en zal meer van zijn tijd besteden aan het leiden van de European Surface Transport & Logistics activiteiten van het bureau. “John heeft fantastisch werk gedaan in het ontwikkelen van ons regionale vermogen in Europa in de laatste drie jaar,” vertelt Jackson. “Ik weet dat hij ernaar uitkijkt om zichzelf toe te weiden aan zijn eerste liefde; klanten helpen om uitzonderlijke resultaten te behalen.”

Management team
L.E.K. Consulting’s wereldwijde managementteam bestaat uit elf leden. Eerder dit jaar werd het partnerteam van het adviesbureau uitgebreid met zeven nieuwe partners in vijf landen.

Nieuws

Meer nieuws over