Dalberg opent kantoor in New Delhi en breidt uit

06 april 2015 Consultancy.nl

Dalberg Global Development Advisors heeft eerder dit jaar een nieuw kantoor geopend in New Delhi, zijn tweede kantoor in India. Om te voldoen aan de groeiende vraag in de regio heeft het bureau recent zijn team uitgebreid met drie nieuwe senior adviseurs: Pritha Venkatachalam, Rajen Makhijani, en Varad Pande.

Sinds zijn oprichting in 2001*, is het van origine Deense Dalberg Global Development Advisors (Dalberg) uitgegroeid tot een van de grotere adviesbureaus met een specialisatie in economische ontwikkeling en sociale impact. Dalberg levert zijn diensten onder andere aan het bedrijfsleven, stichtingen en NGOs met activiteiten in opkomende en ontwikkelende markten en nationale overheden.

Dalberg

De afgelopen jaren bediende Dalberg de Indiase markt vanuit zijn kantoor in Mumbai. Opdrachten liepen uiteen van schaalvergroting van green growth-modellen tot het ondersteunen van initiatieven tegen mensenhandel en het bestrijden van de enorme schaarste in goed sanitair en drinkwater in de regio. Gestimuleerd door een stijgende vraag naar zijn diensten groeide het kantoor in Mumbai gestaag. Om het groeipotentieel verder te benutten besloot het adviesbureau een tweede kantoor te openen in New Delhi.

Bovenop het openen van een nieuw kantoor heeft het consultancybureau ook drie nieuwe professionals aan zijn team in de regio toegevoegd. Pritha Venkatachalam en Varad Pande zijn benoemd in India, en Rajen Makhijani versterkt het kantoor in Singapore. Zij zijn alle drie toegevoegd aan het management van Dalberg voor de regio. “Onze groei is spannend, maar het uitbreiden van onze footprint vereist scherpte en doelbewustheid van onze kant. We zijn daarom verheugd om onze drie nieuwe aanwinsten voor ons managementteam in Azië te presenteren”, stelt Dalberg in een persbericht.

Pritha Venkatachalam versterkt Dalberg als Principal en krijgt de leiding over het nieuwe kantoor in New Delhi. Eerde was zij Director bij CEPA, waar zij de wereldwijde zorgpraktijk leidde en zich richtte op infrastructuur- en landbouwprojecten binnen verschillende ontwikkelingslanden en opkomende economieën. Ze heeft ervaring op het gebied van social impact vraagstukken ten aanzien van beleid, strategieontwikkeling, financiering en toezicht en institutionele raamwerken. Venkatachalam behaalde een MBA aan de IIM Bangalore en een postdoctorale graad in Development Management aan de London School of Economics.

Pritha Venkatachalam - Rajen Makhijani - Varad Pande

Rajen Makhijani gaat aan de slag als Associate Partner en versterkt Dalberg’s kantoor in Singapore. Hij is afkomstig van Heidrick & Struggles, waar hij Principal was van de Leadership Consulting Practice, en heeft daarvoor gewerkt bij McKinsey & Company, ECS (in India overgenomen door PwC) en GlaxoSmithKline. Bij Dalberg zal Makhijani de leiding nemen over adviesprojecten op het gebied van leadership en change management, evenals het mede leiding geven aan de inclusive business en CSR-initiatieven van het bureau.

Varad Pande zal het kantoor in Mumbai versterken als Associate Partner, met ruime advieservaring als Ministerial Advisor van de Indische overheid, als Project Leader bij de Monitor Group (in Q4 2012 overgenomen door Deloitte), en als adviseur bij de World Bank. Hij is recentelijk ook Advisor geweest voor twee UN Panels, over ‘Sustainable Development’ en de ‘Post-2015 Development Agenda’. Varad behaalde een MPA in International Development aan de Harvard Kennedy School, een postdoctorale graad in Economie aan de University of Cambridge, en studeerde Economie aan St. Stephens College, onderdeel van de University of Delhi.

* Het bureau werd in oktober 2001 opgericht door Henrik Skovby en Søren Peter Andreasen.

Nieuws

Meer nieuws over