Anthesis Group koopt The Environment Partnership

27 maart 2015 Consultancy.nl

Anthesis Group heeft The Environment Partnership, een duurzaamheidsbureau uit de Verenigde Arabische Emiraten, overgenomen. De overname versterkt de wereldwijde aanwezigheid van het bureau en breidt zijn specialistische expertise op het gebied van milieu advisering verder uit.

Anthesis is een jong specialistisch consultancybureau dat zich volledig toelegt op in advisering over duurzaamheid en milieu vraagstukken. Het bureau, opgericht in 2012, helpt klanten onder meer met het behalen van hun compliance doelen en ondersteunt hen om duurzaamheid binnen de bedrijfsvoering van het bedrijf te verankeren. Anthesis is gevestigd in San Francisco (VS) en heeft daarnaast kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, het Midden-Oosten en op de Filipijnen.

The Environment Partnership (TEP) is een niche adviesbureau gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten met een focus op het gebied van sustainability consultancy. Bij elkaar heeft het TEP management team meer dan 30 jaar ervaring in het leveren van milieubewuste en technische oplossingen aan klanten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De diensten van het bureau zijn erop gericht lokale en multinationale bedrijven te helpen bij het voldoen aan de steeds meer verfijnde technische- en milieu-compliance en ontwikkelingseisen in de regio.

Anthesis Consulting koopt The Environment Partnership

De overname van TEP brengt Anthesis dichter bij zijn doel om een wereldwijde aanwezigheid op te bouwen en geeft het Amerikaanse bureau nog (betere) toegang tot de markten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. “Het Midden-Oosten is voor ons een belangrijke regio en begon een missend component te worden in onze corporate presence. We zien een opkomende behoefte naar onze specialistische vaardigheden daar waar goederenefficiency en sociaal bewustzijn worden erkend als zowel risico’s als kansen”, legt Stuart McLachlan, CEO van Anthesis Group uit. “Om te voldoen aan onze strategische doelstellingen moeten we onze mensen in sterke lokale markten vestigen en onze wereldwijde klanten dicht bij hun activiteiten en supply chains kunnen ondersteunen. TEP levert ons een sterk team op, evenals waardevolle klantrelaties, een goede pipeline, en vele jaren werkervaring in de regio.”

TEP zal in het Midden-Oosten gaan opereren onder de naam Anthesis TEP. Enda Colfer, de voormalige Managing Director van TEP, wordt onderdeel van het Global Management Team van Anthesis. Hij zegt het volgende over de overname: “De vooruitzichten voor duurzaamheid-consulting worden steeds beter in het Midden-Oosten. We zijn met TEP in korte tijd erg ver gekomen, maar het is ons steeds duidelijker geworden dat onderdeel worden van een groter internationaal bureau nodig is om de schaal en het bereik te verkrijgen om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar onze diensten. Anthesis is de logische keuze voor ons. Wij geloven dat Anthesis ons competitief voordeel zal opleveren en we kijken er naar uit om in het Midden-Oosten te groeien, en samen met hen te werken aan de vervulling van hun wereldwijde ambities.”

Stuart McLachlan en Enda Colfer

Overnamereeks
Voor Anthesis is dit de zevende acquisitie in 18 maanden tijd. Vorige maand nam het bureau het Britse LRS Consultancy over, een specialist in supply chain efficiency en het ontwikkelen van een circulaire materialen economie. In 2014 kocht het bureau de duurzaamheid-consultancybureaus Media4Change, Best Foot Forward, UMR, Caleb en SecondNature. Anthesis stelt dat door het opkopen van kleine lokale specialistische spelers zij zichzelf in de ruimte tussen de grote en de kleinere boutique bureaus kunnen positioneren. 

Nieuws

Meer nieuws over