Franse Solucom neemt Britse Hudson & Yorke over

25 februari 2015 Consultancy.nl

Frans management en IT-consulting bureau Solucom heeft het Britse Hudson & Yorke overgenomen. Het in Londen gevestigde adviesbureu zal vanaf 1 maart 2015 in Solucom’s boekhouding worden opgenomen maar blijft opereren onder zijn huidige merknaam.

Solucom werd in 1990* opgericht en heeft sindsdien zijn groeipad voortgezet, waardoor het bureau nu ongeveer 1.300 medewerkers telt verspreid over vier kantoren in Frankrijk en een in Marokko. In de vroege jaren focuste Solucom voornamelijk op netwerk en telecom consulting met een sterk IT element, maar over de laatste jaren heeft het bedrijf zijn footprint uitgebreid naar management consultancy en de focus vergroot naar diverse andere industrieën. Na de lancering van een nieuw, ambitieus strategisch plan in 2011, versnelde het adviesbureau zijn groei, zowel door organische groei als via een reeks van overnames. In 2012 kocht het bureau Alturia Consulting en Eveho en een jaar later werd bedrijfsadviesbureau Stance Partners in de organisatie geïntegreerd. Meer recentelijk nam Solucom Lumans Consultants (HR specialist), Trend Consultants (bankenexpert) en Audisoft-Oxea (finance specialist) over.

Solucom Management and IT Consultancy

Volgend op de uitbreiding in Frankrijk heeft Solucom’s management team zijn zinnen gezet op het versterken van de internationale voetafdruk. Het bureau had reeds partnerships in de UK (DMW Group), Spanje (Hidra Partners) en Singapore (why innovation!), maar in lijn met de ambitieuze plannen werd gezocht naar meer autonome grond. Na potentiele markten te hebben bestudeerd, viel de keus op het Verenigd Koninkrijk. Een aantal consultancybureaus werden overwogen, en na een positieve due dilligence voor Hudson & Yorke’s activiteiten en een succesvolle onderhandelingsfase, besloot Solucom de deal te verzegelen. Financiële details zijn niet vrijgegeven, maar Solucom heeft wel bevestigt dat de transactie voor het winstgevende bedrijf volledig in cash zal worden gefinancieerd**.

“De UK, en Londen in het bijzonder, is een zeer belangrijk markt in de consulting industrie. We werden aangetrokken door zowel de invloed en status van het Hudson & Yorke merk als de zeer hoge toegevoegde waarde positionering van het bureau in de markt. We zijn enthousiast om de samenwerking met het Hudson & Yorke team te beginnen; een partnership die ons in staat zal stellen om een aantal enorme kansen aan te grijpen”, legt Pascal Imbert, bestuursvoorzitter voor Solucom, uit.

hudson&yorke

Dealmakers
In een gezamenlijk persbericht hebben beide bureaus de belangrijkste drijfveren voor het aangaan van de deal toegelicht. Voor Solucom biedt de acquisitie de tweezijdige kans om en een voet aan de grond te krijgen in de UK consulting markt en zijn klantenportfolio te versterken. Hudson & Yorke werkt voornamelijk voor blue chip multinationals, inclusief onder andere Barclays, BP, UBS en Zurich, maar ook voor overheidsinstanties zoals het Engelse Department of Energy & Climate Change. De deal zal bovendien Solucom in staat stellen om zijn Franse klanten actief in de UK beter te adviseren.

Voor Hudson & Yorke vormt de samenvoeging een kans om zijn huidige dienstenportfolio uit te breiden naar nieuwe markten. Bovendien zal het Engelse consultancybureau kunnen putten uit de expertise van Solucom om zijn dienstverlening te verdiepen en te verbreden. Uiteindelijk zal dit Hudson & Yorke dichter bij haar gedurfde ambitie brengen – ‘erkend worden als het meest toonaangevende IT-sourcing adviesbureau in Europa’. Harry McDermott, CEO van Hudson & Yorke, merkt op: “We zullen ongetwijfeld profiteren van Solucom’s ervaring, wat onze groei zal versnellen en ons zal helpen onze dienstverlening voor klanten te verbreden. Ook zijn wij enthousiast om Solucom te helpen met zijn ontwikkeling zowel in het Verenigd Koninkrijk als internationaal.”

Pascal Imbert, Harry McDermott and Mike Newlove

Als onderdeel van de deal zullen alle medewerkers van Hudson & Yorke overstappen naar Solucom, maar het bureau zal wel onder zijn huidige merknaam blijven opereren. Hudson & Yorke’s oprichters, Harry McDermott en Mike Newlove (de oprichting vond plaats in 2006), blijven actief om de zaken van Hudson & Yorke te leiden. Beide adviseurs treden daarnaast toe tot de Executive Committee van Solucom.

* Solucom werd opgericht door Michel Dancoisne en Pascal Imbert, die nog steeds een controlerend belang in het bedrijf hebben.

** Hudson & Yorke heeft een omzet van meer dan £3.5 miljoen (voorspelling fiscaal jaar 2015) en een double-digit operating margin.

Nieuws

Meer nieuws over