100 ontslagen bij Marsh Nederland door reorganisatie

04 april 2005 Consultancy.nl

Marsh & McLennan heeft een grote  wereldwijde ontslaggolf aangekondigd. Maar liefst 2.500 arbeidsplaatsen zullen verdwijnen. Ook bij Marsh Nederland zal worden gesaneerd.

“Het is nog te vroeg om de implicaties ervan voor de Nederlandse organisatie te overzien”, zegt Gino Keijzer, directeur marketing en communicatie. “Er gaan in elk geval nog meer banen verdwijnen. Maar aantallen, en alles wat dies meer zij, zijn nog niet bekend.”

Volgens Dienstenbond CNV zullen maar liefst 100 banen verdwijnen, wat overeenkomt met bijna 25% van het huidige personeelsbestand.

Tweede ontslaggolf voor Marsh in 6 maanden

In november 2004 voerde Marsh al een wereldwijde personeelssanering van drieduizend mensen door. Dat vertaalde zich in Nederland naar het schrappen van veertig banen, vooral op de vestigingen Rotterdam en Amsterdam. De kleine nevenvestigingen in Apeldoorn en 's-Hertogenbosch bleven toen buiten schot.

Volgens Keijzer vloeiden de meeste mensen af via een vervroegde vut-regeling en bleef het aantal gedwongen ontslagen beperkt. “We hopen het dit keer weer zo sociaal mogelijk te kunnen doen.” Keijzer spreekt de hoop en verwachting uit dat “dit de laatste ronde zal zijn en dat het adviesbureau hiermee een mindere periode afsluit”.

Nieuws