Vrouwelijk Leiderschap in de Financiele Sector

Bedrijf
Datum
06 oktober 2011
Inschrijven voor
05 oktober 2011
Type event
Workshop
Doelgroep
Geinteresseerden
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Female Leadership in Financial Services in Turbulent Times
 
Op 6 oktober organiseert WIFS in samenwerking met Women’s World Banking een evenement over de rol van microfinanciering en vrouwelijk leiderschap in de financiële sector. KPMG treedt op als host van dit evenement.

In de afgelopen jaren is het financieel landschap in veel opzichten drastisch veranderd. Steeds meer mensen zetten vraagtekens bij de manier waarop financiële instellingen bijdragen aan een duurzame samenleving. Zo wordt er kritischer gekeken naar de maatschappelijke rol van banken en vindt er een discussie plaats over de manier waarop invulling wordt gegeven aan leiderschap, zeker binnen de financiële sector. In een globaliserende economie wordt het steeds belangrijker om nieuwe manieren te vinden om financiële zekerheid te garanderen aan alle lagen van de bevolking. Hierin speelt de onafhankelijkheid van meisjes en vrouwen een doorslaggevende rol. Niet alleen vanuit een economisch perspectief, maar ook vanuit maatschappelijke ontwikkeling en politieke stabiliteit.

In dit evenement zullen enkele sprekers van formaat hun inzichten met jou delen over het belang van financiële onafhankelijkheid van meisjes en vrouwen, de invloed van microfinanciering op onze samenleving en de manier waarop vrouwelijk leiderschap kan worden gestimuleerd, zodat het hoofd geboden wordt aan de uitdagingen van de 21e eeuw.

Wij presenteren met trots drie sprekers van formaat: Mary Ellen Iskenderian, CEO van Women’s World Banking, Dorine Putman, ambassadeur bij ASN Bank, lid van diverse commissie bij de Nederlandse Vereniging van Banken en jarenlang werkzaam in internationale projecten in Afrika en Azië gericht op het financieren van micro-en kleinbedrijf en Jacobina Brinkman, partner bij KPMG, voorzitter van de Diversity Board bij KPMG en lid van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum. Na het plenaire gedeelte is er ruimte voor debat met een panel en discussies met de andere deelnemers in kleinere groepjes. Het evenement wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Dit evenement vindt plaats bij KPMG in Amstelveen en start om 15.00 uur.

Aanmelden

Als je lid bent van de vereniging kun je je gratis aanmelden via de website. Als je nog geen lid bent stuur dan een email naar info@wifs.nl, dan ontvang je de nadere gegevens over dit evenement.

Event informatie

Bedrijf: KPMG

Datum: 06 oktober 2011

Inschrijven voor: 05 oktober 2011

Type event: Workshop

Doelgroep: Geinteresseerden