P3O Foundation Training

Bedrijf
Datum
14 oktober 2011
Inschrijven voor
13 oktober 2011
Type event
Workshop
Doelgroep
Projectmanagers
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

P3O Foundation training

Dit najaar in oktober organiseert Finext Projectbeheersing wederom een training P3O Foundation. De trainingsdagen staan gepland op vrijdag 7 en 14 oktober van 9:00 tot 17:00. Het examen is gepland op vrijdagochtend 28 oktober.

Concept

De groep bestaat uit een mix van deelnemers uit verschillende organisaties. Op die manier wordt de theorie aangevuld met voorbeelden/vragen uit diverse praktijkomgevingen.

Portfolio-, Programme- and Projectoffices (P3O)

P3O® is de nieuwste best practice van de Office of Government Commerce (OGC) bekend van ITIL®, PRINCE2® en MSPTM. Het staat voor portfolio-, programma- en projectoffices en is een waardevolle aanvulling op het vakgebied 'projectbeheersing'. P3O schetst een gemeenschappelijk referentiekader en biedt handreikingen voor het inrichten van onderwerpen als Governance, Quality en Resourcemanagement. In de kern biedt P3O een model van besluitvorming en ondersteuning in het proces de strategie op een effectieve manier om te zetten in acties, programma's en projecten.

Wat kan je verwachten in de training?

De verschillende onderwerpen die je tegenkomt zijn:

  • Wat is de toegevoegde waarde van een P3O. Hoe kun je het succes meten van de ondersteuning.
  • Wat is de optimale organisatievorm voor de ondersteuning van je strategie.
  • Hoe houd je je standaarden van de organisatie goed overeind en ondersteun je de besluitvorming rekening houdend met de prioriteiten.
  • Wat is de betekenis van het center of excellence, welke rollen dienen ingevuld te worden en hoe kun je die zo praktisch mogelijk combineren.
  • Wat is de ideale ophanging van de support afdeling binnen je organisatie.
  • Hoe kun je de implementatie goed organiseren en niet doorschieten waardoor het succes afneemt.
  • Welke aanpak biedt voor de langere termijn goede ondersteuning en helpt ook op korte termijn resultaten te boeken.
  • Welke tools zijn geschikt voor je organisatie. Dit op basis van de kennis van de beschikbare tools en de voorwaarden om deze effectief te gebruiken.

Werkvorm

Door middel van presentaties, cases en discussies wordt gedurende twee dagen de achtergrond en de inhoud van P3O behandeld. Op de laatste halve dag vindt een korte examentraining plaats gevolgd door de afname van het officiële P3O Foundation examen. Voorbereiden op het examen doe je o.a. met je eigen toegang tot de alle oefenvragen.

Ben je geïnteresseerd in de P3O Foundation cursus? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar projectbeheersing@finext.nl of neem contact op met Finext Projectbeheersing.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen Kruisselbrink op 070-300 3000.

 

Event informatie

Bedrijf: Finext

Datum: 14 oktober 2011

Inschrijven voor: 13 oktober 2011

Type event: Workshop

Doelgroep: Projectmanagers